Nemzeti konz csaladok 1200x150

Bejelentkezés
Frissítve: 2018 Dec 10, 20:14

A 10 legerősebb természetes gyógymód másnaposság ellen

  • Közzétéve Életmód

Szilveszter éjszakáján előfordulhat, hogy az átlagosnál több alkohol kerül a szervezetbe, és megkezdi tompító hatását. A buli közben észre sem vesszük, hogy túl vagyunk az "elég"-en, de aztán jön a másnap. A gyógymódok közül valamelyik hátha hat:

masnapossag

A víz

A túlzott alkoholfogyasztás a sejtek kiszáradásához vezet, így dehidratálttá teszi a szervezetet. Mindjárt felkelés után igyál egy nagy pohár szénsavmentes ásványvizet, így enyhíthetsz a kiszáradás okozta rossz közérzeten.

Meleg leves

Egy nagy tányér erő- vagy zöldséglevessel pótolhatod azt a nátrium- és káliummennyiséget, melyet az alkoholfogyasztáskor veszített a szervezeted. Ha kellemesen meleg hőmérsékleten fogyasztod, megnyugtatja a háborgó gyomrot.

Uborkalé

Népi megfigyeléseken alapszik, hogy az uborkalé enyhíti a másnapos tüneteket. A hűs és sós lé pillanatok alatt helyrehozza a háborgó gyomrot. Természetesen csak akkor fogyaszd, ha nem vagy rosszul a szagától!

Szénhidrát

Az alkoholfogyasztás az aminosavak szintjét is csökkenti a szervezetben, ahogyan a vitaminokét és az ásványi anyagokét is. Egy kevés szénhidrát - tészta vagy sütemény - elfogyasztásával azonban pótolhatod az elveszett aminosavakat, és enyhítheted a másnaposságot.

Sör

Bizonyára ismered a kutyaharapást szőrével című népi gyógymódot. Egy pohár sör valóban segíthet a reggel rád törő hasogató fejfájáson és rosszulléten. Azt azonban vedd számításba, hogy ezzel elnyújtod a regenerálódás idejét.

Séta

Bár nyilván legszívesebben fel sem kelnél egész nap, jobban jársz, ha megpróbálsz tenni egy rövid sétát a szabadban. A mozgás fokozza az endorfin nevű hormon termelését, ami a sok alkohol fogyasztása miatt visszaesett. Egy kis testmozgás hatására javulni fog a közérzeted.

Kávé

Ha szoktál kávézni, kezdd egy csészével a másnapot is. Mindegy, hogy sima vagy instant kávét fogyasztasz. A koffein érösszehúzó hatású, azaz szűkíti az agyi vérereket, és csökkenti a fejfájást.

Kefír

Egy pohár tej veszélyes lehet a másnapos gyomorra nézve, a kefírrel azonban más helyzet. Megnyugtatja a háborgó gyomrot, illetve segít abban, hogy viszonylag rövid időn belül jobban érezd magad.

Gyümölcslé

A gyümölcsök fruktózt tartalmaznak, ami segít a szervezetnek az alkohol minél gyorsabb lebontásában. Egy nagy pohár narancs- vagy paradicsomlé elfogyasztása ráadásul feltölti a szervezet lemerült vitaminraktárait is.

Szauna

Az úszással egybekötött szaunázás sokat javíthat az állapotodon. A mozgás hatására jobb lesz a közérzeted, a szauna pedig segít megszabadulni a méreganyagoktól. Mindössze arra vigyázz, hogy ne maradj túl hosszasan a melegben - ezzel ugyanis az ellenkező hatást érheted el.

forrás: femina.hu

NMF MobFiz AUTOPALYA 700x700

Nemzeti konz csaladok 700x700