MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 29, 13:06

Pro Cultura Hungarica kitüntetést vehetett át Kálmán Yvonne

  • Közzétéve Érdekességek

Édesapja, a világhírű Kálmán Imre munkássága és az operett mint magyar műfaj nemzetközi népszerűsítésének érdekében végzett több évtizedes tevékenységéért Pro Cultura Hungarica kitüntetést vehetett át Kálmán Yvonne a Parlamentben Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől pénteken. 

kalmanyvonnFotó: Máthé  Zoltán

A magyar kultúra és operett exportképes, versenyképes és egyben "21. századképes is", úgy tud közösséget teremteni, mint csak a legnagyobb kulturális teljesítmények - fogalmazott Balog Zoltán. Hozzáfűzte: "nincs olyan nagyvárosa a világnak, ahol ne rezdülne meg a szív, amikor megszólalnak a magyar operett dallamai".

A magyar kormány az operett tudományos kutatásáért és népszerűsítésére Kálmán Imre nevét viselő kutatóközpontot hoz létre - emelte ki a miniszter, aki köszöntőjében úgy vélte, "az operett otthon van Budapesten".

Elévülhetetlen érdemeket szerzett a magyar kultúra és a magyar operett népszerűsítésében - méltatta a díjazottat Balog Zoltán. Kitért arra is: az elismerés adományozásával azt szeretnék kifejezni, hogy a már fiatalon Bécsbe költöző Kálmán Imre, és a lánya is a "miénk", magyaroké.

Kálmán Yvonne, aki 2013-ban megkapta a Budapesti Operettszínház nagydíját is édesapja életművének gondozásáért, az elismerés átvétele után azt mondta: Kálmán Imre zenéje a jövőben is boldoggá fogja tenni az embereket, ahogy azt hosszú évtizedekig tette a múltban is.

Az ünnepségen részt vett Lévai Anikó, Orbán Viktor miniszterelnök felesége, Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója, valamint Lőrinczy György, a Budapesti Operettszínház igazgatója is. A rendezvényen Kálmán Imre műveiből az operettszínház művészei adtak elő részleteket.

Forrás: MTI

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280