Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 24, 21:30

Önkényuralmi jelképek gyerekeknek szánt ragasztott tetoválásokon

Egy felháborodott olvasónk küldte el ezt a pár fotót, elmondása szerint gyermektetoválást (hennát) szeretett volna vásárolni egy kínai áruházban a kislánya számára, amikor meglátta ezeket a matricákat.

onkenyuralmi jelkep

A 300.-Ft-ért árult matricákon náci önkényuralmi jelképet horogkeresztet (negatív szvasztika) valamint a horogkereszten ülő birodalmi sas találhatók, és ezek nyilvánosan megvásárolhatók voltak az üzletben.

Rossz belegondolni abba, hogy valaki ezeket "tudatlanul" megvásárolja, és a gyermekére felragasztva elmennek egy fürdőbe, vagy bármely nyilvános helyre, ahol láthatóvá válhatnak a gyereken ezek a Magyarországon tiltott jelképek. - mondta el anonimitását kérő olvasónk.

onkenyuralmi jelkep 1


Az önkényuralmi jelkép a magyar jog szerint olyan jelkép, amelynek használatát törvény tiltja, s amelyek a következők: horogkereszt, SS-jelvény, nyilaskereszt, sarló-kalapács, ötágú vörös csillag vagy ezeket ábrázoló jelképek – kivéve, ha ezek ábrázolása ismeretterjesztő, tudományos vagy művészeti célokat szolgál. Maga a kifejezés a közéletben is annyira elterjedt, hogy a magyar közvélemény ma már a tiltott politikai jelképekkel azonosítja. (wikipedia)

Btk. 335. § Önkényuralmi jelkép használata

335. § (1) Aki horogkeresztet, SS-jelvényt, nyilaskeresztet, sarló-kalapácsot, ötágú vöröscsillagot vagy ezeket ábrázoló jelképet

a) terjeszt,

b) nagy nyilvánosság előtt használ, vagy

c) közszemlére tesz,

ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt elzárással büntetendő.

 

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280