MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 29, 6:57

Az őszi szünetet Angliában töltötte tartalmasan közel félszáz besis diák

  • Közzétéve Érdekességek

Az őszi szünetet a szokásosnál is izgatottabban várta a Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium Arany János Tehetséggondozó Programjának 47 diákja, akik egyhetes tanulmányi kiránduláson vettek részt Angliában.

Anglia3

Hosszú utazás és rengeteg új élmény várta a tanulókat. Sétáltak Párizs hangulatos utcáin, megcsodálhatták az Eiffel-toronyból a város panorámáját, megelevenedett az eddig csak filmeken látott Notre Dame. A tengeren átkelve ellátogattak Anglia egyik legnagyobb és leghíresebb tengerparti üdülőhelyére, Brightonba, ahol  IV. György rezidenciájának kapui nyíltak ki előttük. A mólón végig sétálva élvezték a napsütést, és megkóstolták az angolok körében oly népszerű Fish and chipset.

Anglia1

A legnagyobb élmény azonban mégiscsak London nevezetességeinek felkutatása volt. Talán mindannyiuk nevében elmondható, amit Fodor Petra így fogalmazott meg a London Eye-ról letekintve: - Este látni a város fényeit, ahogyan a sötétben ezer meg ezer apró pont világít, látni egyetlen helyről a legtöbb nevezetességet, ez egyszerűen leírhatatlan.

Anglia7

Hazafelé úton Belgium egyik kis „gyöngyszeme”,  Brugge városa varázsolta el a diákokat, ahol bekukkanthattak kis csoki manufaktúrákba, és megkóstolhatták finomabbnál finomabb termékeiket.

A Világlátó Utazási Iroda szervezésének köszönhetően utazás közben egy percig sem unatkoztak a gyerekek, mert a látottakkal és a hallottakkal kapcsolatosan különböző feladatokat oldottak meg csapatokban. Mindemellett célnyelvi környezetben gyakorolták az angol nyelvet.

Anglia2

Bajusz Petra így összegezte, talán picit diáktársai nevében is a hét tapasztalatait: - A kirándulás során eszembe jutott a Besi mottója: „Amit mi adni tudunk, az örökre megmarad". Rengeteg élménnyel lettem gazdagabb. Megismertem egy másik kultúrát, csodálatos tájakat és épületeket láttam. A középiskolás éveim felejthetetlen élményeinek képzeletbeli albumába biztos bekerül ez a jó hangulatú kirándulás.

És ha néhány év múlva visszagondolok kedves emlékeimre, ez a hét biztosan eszembe jut majd.

Kozmáné Béres Zsuzsanna, angoltanár

Anglia5

Anglia4

Anglia6

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280