Logo

Miért épp virslit eszünk szilveszterkor?

A decemberi virsliforgalom 40 százaléka a két ünnep között bonyolódik és a virslifogyasztás évről-évre a közép- és felsőkategóriás árucikkek felé tolódik.

virsli

A csemegepulti termékeknél szilveszter előtt 2-3, az előre csomagolt árunál pedig 3-4-szeresére nő a forgalom.

A szilveszteri virsli fogyasztásnak nincsen komolyabb hagyománya, és a szokás feltehetően Németországból ered. Talán azért is honosodott meg könnyedén nálunk is, mert – amellett, hogy könnyen és gyorsan elkészíthető –, illeszkedik abba a magyar hagyományba, hogy újév napján nem szabad sem halat, sem szárnyast enni. A hallal ugyanis elúszik, a szárnyassal pedig elszáll a szerencse.

A malac azonban kitúrja a földből azt, ezért szokás malacot, vagy éppen virslit enni, hiszen (jó esetben) a virslik nagyrésze sertéshúsból készül.

forrás: szilveszter.hu 

©2016 Három Határ Hírei. Minden jog fenntartva.