Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 19, 5:38

8 aktív, koronavírussal fertőzött személyt tartanak nyilván Mátészalkán

  • Közzétéve Helyi hírek

2020. szeptember 28. napja (hétfő) van, ismét hiteles, első kézből való járványügyi információkat szeretnék megosztani Önökkel. A mai napon 8 aktív, koronavírussal fertőzött személyt tartanak nyilván Mátészalkán - tájékoztatta városa lakóit videóüzenetben Hanusi Péter Mátészalka polgármestere

hanusi 0928

Ebből 4 új eset, 4 pedig már korábban említett eset. A 4 új eset többsége a korábbi fertőzöttek szoros kontaktjai közül került ki. Jelenleg 7 személy van határrendészeti eljárás miatt járványügyi megfigyelés hatálya alatt.

Jó hír, hogy az a mátészalkai középiskolai osztály, akik osztálytársuk megbetegedése miatt a múlt héten még digitális oktatásban vett részt, a mai napon (hétfőn) újra iskolában folytathatta a tanulást a megszokott rendben.

Hónapokkal ezelőtt adtam hírt egy mátészalkai betegellátó intézményben megbetegedett egészségügyi dolgozóról, az ő állapota stabil, lassan javul. További jó egészséget és teljes gyógyulást kívánunk neki!

A múlt heti tájékoztatás szerint egy nem mátészalkai illetőségű, de Mátészalkán praktizáló házi gyermekorvos koronavírus tesztje pozitív lett. Az ő állapota szintén jó, kolleganőjével együtt remélhetőleg a jövő héten vissza tudnak térni a gyermekek ellátásához.

A múlt héten dr. Takács Csaba Mátészalka Város Jegyzője adott tájékoztatást a szigorúbb maszkviselés és a szórakozóhelyek 23.00 órai bezárásának szabályairól. A múlt hét folyamán a kollégák több ellenőrzést is folytattak, elenyésző kivétellel a maszkviselés általánosnak mondható, ennek szívből örülök. A vendéglátó és szórakozó egységek példamutató módon bezártak 23.00 órakor, nem volt olyan eset, ami intézkedést vont volna maga után.

A továbbiakban is vigyázzunk egymásra, tartsuk be a maszkviselés szabályait és a legalább 1,5 méteres közösségi távolságtartást, figyeljünk a kézfertőtlenítésre.

A felnőtt és gyermek háziorvok kérését hangsúlyozottan továbbítom, miszerint a háziorvos/ gyermekorvos látogatása előtt TELEFONON keressék fel őket! Ezzel az orvosok és mások egészségét is védik!!!

A fertőtlenítésre Mátészalkán továbbra is nagy hangsúlyt fektetünk. A Szalka-Víz Kft. munkatársai fertőtleníteni fogják a játszótereket, a óvodák, bölcsőde és iskolák környékét.

Kérek mindenkit, hogy vigyázzunk magunkra, egymásra, tegyünk meg mindent a koronavírus terjedése ellen, vigyázzunk az idősekre!

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280