Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 18, 21:08

90 aktív koronavírus-fertőzöttről van információ Mátészalkán

  • Közzétéve Helyi hírek

A mai napon (2020. november 9.) tudomásom szerint csaknem 90 olyan személy él Mátészalkán, aki igazoltan koronavírussal fertőzött. - Ezzel összefüggésben nőtt a regisztrált szoros kontaktok száma, ami információim szerint meghaladja a 110 főt. - tájékoztatta szokásos heti videóüzenetében városa lakóit Hanusi Péter, a szatmári város polgérmestere.

hanusi1109

A tendencia egyértelműen növekszik, ugyanúgy Mátészalka, mint Magyarország és az egész világ vonatkozásában.

 

- Éppen ezért tartom örvendetesnek Orbán Viktor miniszterelnök úr mai szigorító bejelentéseit, melyek - amennyiben az országgyűlés jóváhagyja - szerda 0:00 perctől lépnek hatályba. Kérek mindenkit, hogy kísérjék figyelemmel az intézkedésekkel kapcsolatos híradásokat, sajtómegjelenéseket. Tájékozódjanak az intézkedésekről! - fogalmazott a polgármester

- A mátészalkai helyzettel kapcsolatban a bejelentésekre is reagálva szerdán 14.00 órakor ismét összeül a helyi operatív munkacsoport, melyre azokat a szakembereket hívom meg, akiknek a javaslatának figyelembe vételével fogjuk kialakítani, hogyan működjön Mátészalka a veszélyhelyzet ideje alatt, a mátészalkaiak és az ide látogatók egészségének megvédése érdekében. A munkacsoport ülését követően tájékoztatást adok arról, milyen változtatásokkal kell számolni a Mátészalkán élőknek a továbbiakban.

- Kérésemnek megfelelően, a Mátészalkai Rendőrkapitányság információim szerint fokozott ellenőrzéseket folytatott városszerte. Az ellenőrzés tárgya a maszkviselésre, a szórakozóhelyek nyitvatartására és a kijárási korlátozásra vonatkozó szabályok betartásának ellenőrzése volt.

- A maszkviselés kapcsán figyelmeztetésekre került sor, súlyosabb esetben pénzbírság kiszabására. A szankciókat követően a rend helyreállt.

- Egy személlyel szemben eljártak a kijárási korlátozás súlyos megszegése miatt. A rendőrkapitányság munkatársai azonnal szabálysértési eljárást folytattak le. Nem az az alapvető cél, hogy bárkit is megbüntessenek. Mindenki elég türelmi időt kapott a szabályok betartására való felkészülésre, az egészségségünk védelme érdekében ennek a szabályrendszernek a betartása végett szükséges intézkedéseket foganatosítani.

- A hétvége folyamán egy személy feltört egy trafikot Mátészalkán, vele szemben az eljáró hatóság nem csupán a bűncselekmény gyanúja, hanem a kijárási korlátozás megszegése miatt szabálysértési eljárás is indított, tekintettel arra, hogy az említett cselekmény hajnali 01:30-kor történt. A szabálysértési eljárásban kiszabható pénzbírság mértéke ilyenkor meglehetősen magas, így előfordulhat, hogy súlyosabbnak minősül majd ez a büntetés, mint az alapcselekményért majdan kiszabandó büntetőjogi tétel.

- A Mátészalkai Rendőrkapitánysággal közösen azt szeretnénk üzenni azoknak, akik rosszban törik a fejüket: jobban járnak, ha elkerülik a jogsértő cselekményeket városunkban!

Kedves Mátészalkaiak!

Városunkban egyre többen küzdenek a koronavírussal. Arra kérek mindenkit, fogjunk most is össze! Ne fordítsunk hátat a betegeknek, hanem a koronavírus járvány elleni szabályok maximális betartásával ajánljuk fel segítségünket, imádkozzunk értük, és fejezzük ki, hogy velük vagyunk! Személy szerint mi is tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy a koronavírus járvány terjedését megakadályozzuk!

Vigyázzunk egymásra, vigyázzunk magunkra, vigyázzunk Mátészalkára, a Fény Városára!

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280