Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 18, 7:43

Modern eszközök segítik a betegellátást Gemzse orvosi rendelőjében

  • Közzétéve Helyi hírek

Gemzse Község Önkormányzata a Magyar Falu Program Orvosi eszköz megnevezésű alprogramja keretében nyert 2 949 110 Ft támogatást, melynek segítségével az Önkormányzat olyan eszközfejlesztést tudott végrehajtani, amely által a Község orvosi rendelője korszerűvé válhatott.

gemzse orvosi rendelő

Azért éreztük indokoltnak a támogatás igénylését, mert a rendelő nem volt korszerű és jól használható eszközökkel felszerelve, azonban ezt az eszközfejlesztést önerőből nem tudtuk volna megvalósítani.

A támogatás felhasználása során beszerzésre került bölcsődei jeleket ábrázoló kártyasorozat gyermekek látásélesség vizsgálatához, Lea-ábrák, amelyek 3 éves kortól használhatóak szintén látásélesség vizsgálathoz. A szemtükör segít a test különböző betegségeit vizsgálni a szemen keresztül és a Desmarres kanál, vagyis szemhéjkanál a szemészeti vizsgálatok és beavatkozások esetén használható.

magyarfaluA 4 db paraván, 10 db lepedő, 10 db műszertörlő, 10 db törölköző, 10 db vesetál, a vizsgálólámpa, a 2 db személymérleg, a vérnyomásmérő mandzsettasor, a fonendoscop, a szálka csipesz, a kullancs csipesz és a vizsgáló ágy beszerzése a vizsgálatok és betegellátás kényelmét szolgálják.

A csecsemőmérleg, a magzati szívhangvizsgáló készülék, a Doppler TABDOP-P készülék és a 2 különböző méretű gyermek lélegeztető ballon a gyermekellátás során nyújt nagy segítséget. Az otoszkóp, vagyis fültükörnek köszönhetően a dobhártyát és a dobüreget is tudják vizsgálni a rendelőnkben.

A felnőtt lélegeztető ballon nélkülözhetetlen a rendelés során esetleg fellépő vészhelyzet esetén. A CRP analizátor a C-reaktív protein teljes vérben, szérumban vagy plazmában lévő kvantitatív meghatározására szolgál. Hasznos készülék, amellyel gyorsan és nagy biztonsággal ki lehet mutatni a szervezetben lévő egyes bakteriális fertőzéseket és az antibiotikum kúrák eredményessége is vizsgálható.

A Nycocard Reader készülék és tartozékainak köszönhetően a bakteriális és vírusos fertőzéseket meg lehet különböztetni, továbbá vizsgálható paraméter a HgbA1c és a D-dimer.

Az EKG ECG-CMS100G 1 csatornás, 12 elvezetéses hordozható készülék, amellyel a szív működése figyelhető meg. Beszerzésre került továbbá egy váladékszívó készülék, amely kisebb sebészeti beavatkozásokhoz, post-tracheotomiás kezeléshez alkalmas. PSA Reader készülék és tartozékaival prosztata-specifikus antigén mennyiségének növekedése mérhető vélhetően prosztatarákos betegeknél.

A pályázat benyújtásakor tervezett céljainkat teljes mértékben elértük, vagyis az eszközbeszerzés hatására hatékonyabbá, modernebbé és szakszerűbbé vált a betegellátás a Községünkben, amelyre szükség volt a magas számú idősebb lakosság miatt is.

A beruházásnak köszönhetően a rendelő jól felszerelt lett, melytől a betegek nyugodtabbak lehetnek a betegellátás során. Immár biztosítani tudjuk az itt élők számára, hogy szakszerű ellátásban legyen részük, bármilyen problémával érkezzenek is ide.

Egy nagyvárosi rendelő felszereltségével ér fel Községünk rendelője. Célunk ezzel, hogy hamarosan érezhető legyen a népességmegtartó és népességnövelő erő növekedése, illetve hogy a fiatalok szívesen alapítsanak családot településünkön a megnövekedett bizalom és biztonságérzet miatt.

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280