Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 18, 7:43

Panyolafeszt 2016 - Egy különleges fesztivál a végeken

Évek óta töretlen népszerűségnek örvend a Panyolafeszt, Magyarország egyik legcsaládiasabb fesztiválja. A recept egyszerűbb, mint gondolnád. Kell hozzá jó sok szilva, egy csipet nyár, némi vadregényes táj, komoly vendégszeretet, sok-sok zene és persze jó társaság. Panyola környékén ezekben nincs hiány.

panyola fesztival szilva palinkaval

Idén 11. alkalommal augusztus 05.-07. között a remek pálinkáiról ismert Panyolán várják az érdeklődőket a vidék egyik legizgalmasabb kulturális eseményén, a kétnapos Panyolafeszten. Panyola fiatal nép- és világzenei előadóknak, gyermekprogramoknak, pálinkamustrának ad ilyenkor otthont.

A fesztivál alapgondolata az értékőrzés. Zenei programjában olyan hazai zenei csemegék ígérkeznek, mint a Besh O Drom vagy Palya Bea, Péterfy Bori és a Love Band. A táncházi muzsikálást idén a Pergő Hagyományörző Műhely, valamint a Kárpátaljáról érkező Kokas Banda, míg az esti bulizenét a Parno Graszt biztosítja. Emellett ízelítőt kapunk a magyar néptánc sokszínű világából a Bodrog- és a Szatmár Táncegyüttesek jóvoltából. 

A fesztivál szervezői az egész családra gondoltak, a gyermekekkel érkezők is sok vonzó program közül válogathatnak. Részt vehetnek kézműves foglalkozáson, táncházban, ámulhatnak a Kuckó Művésztanya látványos műsorán.

Az Öreg-Túr, a Szamos és a Tisza kenutúrára csábít, a beregi középkori templomokat szervezett kerékpártúrával lehet meglátogatni.

A fesztiváltéren jobbnál jobb helyi ételekből és pálinkákból és a szatmári vendégszeretetből kaphat ízelítőt, aki ellátogat az alig 600 fős településnek erre a nagyon emberközeli, szerethető fesztiváljára.

www.panyolafeszt.hu

www.facebook.com/panyolafesztofficial

Panyolafeszt2016szorolap1

Panyolafeszt2016szorolap2

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280