Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 16, 18:40

Már készülnek a jövő évi ballagó tarisznyák Pusztadoboson

  • Közzétéve Helyi hírek

Pusztadobos község végzős iskolásai még el sem kezdték a nyolcadik osztály, de számukra a község már készíti a ballagó tarisznyát.

pdobos keresztszemes

Több éve már hagyomány Pusztadoboson, hogy a leballagó iskolások és óvodások ballagó tarisznyáját a község biztosítja, az azokat díszítő mintákhoz csak keresztszemes öltéseket alkalmazunk. - mondta el megkeresésünkre Jurkinya Krisztina Pusztadobos Könyvtárosa.

Mivel nem előre lerajzolt, hanem szemleszámolós mintáról van szó, így ez a munka hosszú hónapokat vesz igénybe, időben el kell kezdenünk a ballagó tarisznyák lehímzését - folytatta.

Az ovisok tarisznyájának még csupán a terve van meg, nekik általában valamilyen színes, új, modernebb típusú mintát hímezünk, a nyolcadikosok tarisznyájának lehímzése viszont már folyamatban van. Az iskolásoknak minden évben szigorúan, piros-fekete cérnával kivarrt hagyományos, a Felső-Tisza vidék mintakincséből származó keresztszemes motívumokat használunk.  2016-os általános iskolai ballagók tarisznyáját rózsás motívum díszítette, az idei iskolai év végzőseinek egy kismadaras mintát választott a tantestület. - mondta el Jurkinya Krisztina. - Jelenleg Siska Sándorné, Valika varrja ezeket a mintákat.

Az iskolások ballagó tarisznyájára rákerül a monogramjuk is, így igazából személyre szóló, örök emlék lesz ez az ajándék a községüktől, Pusztadobostól.

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280