Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 18, 21:08

Hegyeket mozgató erővel munkálkodik

  • Közzétéve Helyi hírek

Tavaly munkatársaink és önkénteseink – szociális munkások, védőnők, ápolók – két hetet töltöttek a röszkei, hegyeshalomi és körmendi menekülttáborokban, ahol több mint 10 ezer emberrel kerültek kapcsolatba. Csomagokat osztottak, foglalkozásokat tartottak, mentálisan segítették őket – ismertette Szarkáné Kövi Márta a Magyar Vöröskereszt Sz-Sz-B. megyei szervezetének igazgató asszonya.

SIP_9249-e1473919440288.jpg

– Jó úton haladunk, folytatnunk kell a megkezdett munkát a jövőben is – vezette fel a következő négy év feladatainak sorát az igazgató asszony. A segítségnyújtás katasztrófák esetén, az egészséges és biztonságos élet támogatása és a környezet védelme, valamint a társadalmi összetartozás erősítése, az erőszakmentesség előremozdítása szerepel jövőbeni terveik között.

A gyűlés záróakkordjaként megválasztották az új ciklus tisztségviselőit. A küldöttek egyöntetű döntése alapján a következő négy évben dr. Pataki Piroska tiszti főorvos lett a Vöröskereszt megyei szervezet elnöke. A szervezet megyei igazgatója Szarkáné Kövi Márta elsőként gratulált az új tisztségviselőknek!

SIP_9257-e1473919532215.jpg

Huszonkilenc évvel ezelőtt véradóként kerültem kapcsolatba a Vöröskereszttel, és két évtizede vagyok a vásárosnaményi területi vezetőség elnöke. - mondta el az új megyei elnök - Számtalan szép emléket gyűjtöttem, de leginkább a karácsonyi csomagosztásokra gondolok szeretettel. Próbáljuk enyhíteni azoknak a fájdalmát, akik kórházban, szeretteiktől távol töltik az ünnepet. Mindig úgy jövök el onnan, hogy azt érzem, a legértékesebb ajándék nem otthon, a karácsonyfa alatt vár, hanem már megkaptam a sok csillogó szemű, beteg gyermektől és felnőttől.

Akkora erőt ad mindez, hogy a Kárpátokat határon belülre tudnám visszahúzni.

//forrás: szon.hu//

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280