Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 23, 5:30

Mi történik Ópályiban? Lesz, vagy nem lesz betelepítés?

  • Közzétéve Helyi hírek

Ópályi község önkormányzata talált egy nagy összegű 100%-os támogatottságú pályázatot, amely megnyerése esetén biztos anyagi fedezet lenne a falu egyes, anyagi természetű problémáira. A pályázat egyelőre meghirdetési szakaszban van, de már nagy port kavart fel a nagyközség lakosainak életében.

opalyi1

A probléma abból adódik, hogy a pályázat egyik feltétele több roma család beintegrálása a községbe, kiemelve őket eddigi életkörülményeik közül.

Tisztázandó a dolgokat, Erdélyi Miklós Ópályi község polgármestere a legnagyobb közösségi oldalon nyílt levelet fogalmazott meg a község lakossága felé, amelyet most teljes egészében közlünk:

"Futótűzként terjedt el a hír a faluban, hogy a polgármester lement a telepre a cigányokhoz.

Vajon minek ment, vajon mit akarhat?

Máskor ez nem lett volna szóra sem érdemes, de most ebben a mesterségesen feltüzelt légkörben, egy ilyen látogatásnak nagy a hírértéke. A reakciókból kiderül, figyelik a polgármestert. 
Nem szokatlan, hogy elmegyek a telepre, azt hiszem ez is feladataim közé tartozik. Elvittem már oda országgyűlési képviselőt, minisztériumi főosztályvezetőt szociális és egészségügyi szakembereket. 
Csak azt szeretném, ha mások is látnák mi a helyzet az ott élőknél, milyen körülmények között élnek a XXI. században emberek. Borzasztó.

opalyi2

Kik nem akarnak betelepítést Ópályiban?

Nem akar a polgármester, nem akar a képviselő testület, nem akar a kisebbségi önkormányzat!
Hát akkor ki akar? Azt nem tudom, de, hogy gonosz emberek hergelik, rémisztgetik a falu népét az biztos.

Mit is tehetnénk? 

Élni kellene a 100%-os támogatottságú pályázati lehetőséggel, nem csak a telepen lakók, hanem a falu teljes lakossága érdekében.

Erdélyi Miklós polgármester"

Fotók: Erdélyi Miklós, magánarchívum

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280