Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 25, 8:04

Előzetesben a tiszakóródi cigarettacsempészek

A NAV észak-alföldi pénzügyi nyomozói lekapcsolták a Szatmárcseke és Tiszakóród térségében tevékenykedő tizenöt fős cigarettacsempész bűnszervezetet. A bűnszervezet nyolc tagját előzetes letartóztatásba helyezte a Nyíregyházi Járásbíróság.

tiszakorod cigicsempesz

Főként az éj leple alatt tevékenykedő bűnszervezetet vezetőjével együtt sikerült kiiktatni a feketekereskedelemből. Éjszakánként akár 60 ezer doboz füstölnivalót is átúsztattak a Tiszán Ukrajnából. A feketepiacon terített adózatlan cigarettáért havonta 100 millió forintot meghaladó profiton osztozott a hierarchikus felépítésű bűnözői csoport, ezzel akár milliárdos bevételkiesést is okozhattak a költségvetésnek.

Az elkövetők többsége büntetett előéletű. Nem egyszer előfordult, hogy nagy teljesítményű járműveikkel ellenőrzési pontokon áthajtva veszélyeztették a hatóság tagjait is.

 A rajtaütés napján 65 pénzügyi nyomozó és pénzügyőr 15 helyszínen tartott házkutatást, végleg felszámolva ezzel a teljes bűnbandát. A szállítókat, figyelőket, sőt, a vezetőjüket is sikerült beazonosítani és a „munkaterületükről” kivonni. Azokat az orgazdákat is felderítették, akik a csempészcigarettát a határ menti depókból továbbszállították, és országszerte terítették. Az akció napján 10 millió forint készpénzt is lefoglaltak.

Jelentős vagyoni hátrányt okozva bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás miatt a társaság vezető tagjaira akár 16 év szabadságvesztés is várhat. A pénzügyi nyomozók az ügyben 15 személyt hallgattak ki gyanúsítottként, akik közül 7 férfi jelenleg előzetes letartóztatásban van.

NAV

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280