Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 18, 21:08

Kéménytűz Mátészalkán, viharkárok az egész megyében - a katasztrófavédelem hírei

  • Közzétéve Helyi hírek

Egy családi ház kéményében a lerakódott korom égett péntek reggel Mátészalkán, a Nagyszőlő utcában.

121203 kisvardakemeny 05 A fotó illusztráció: langlovagok.hu

A város hivatásos tűzoltói kéziszerszámok segítségével távolították el az izzó, parázsló részeket. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Ibrányban, a Belfő utca egyik családi házánál is a kigyulladt kémény oltása adott feladatot a helyi önkormányzati tűzoltóknak, személyi sérülés nem történt, de a hiba kijavításáig az ott lakók rokonokhoz költöztek.

Egy személygépkocsi árokba hajtott és felborult péntek reggel Balkány és Geszteréd között. A jármű vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett. A szakolyi önkormányzati és a balkányi önkéntes tűzoltók vonultak a műszaki mentéshez, akik a rendőrségi vizsgálat idején a helyszínt biztosították.

Meglazult vakolat eltávolításához kérték a nyíregyházi hivatásos tűzoltók segítségét péntek délelőtt a szabolcsi megyeszékhelyen, ahol a Szarvas utcai általános iskola homlokzatáról távolították el a gyalogos forgalomra veszélyes épület darabokat. Személyi sérülés nem történt.

A felerősödő szél miatt péntek délutánig nyolc esetben riasztották a tűzoltókat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ahol úttestre borult, vagy vezetékekre szakadt fák, faágak eltávolítása adott munkát.

Jánkmajtison, az Arany János utcában villanyvezetékre dőlt egy nagyméretű akácfa, Dombrád és Gégény, valamint Vállaj és Terem, továbbá Szabolcsbáka és Anarcs között pedig a közúti forgalmat akadályozták az úttestre borult fák, míg  Fehérgyarmaton telefonvezetékre, Tiszavasváriban pedig villanyvezetékre szakadt fa miatt vonultak műszaki mentéshez a tűzoltók.

Nyírmeggyesen egy családi ház tetőszerkezetét bontotta meg a szél a József Attila utcában, Vásárosnaményban pedig az egyik áruház parkolójában lévő büfésátrat kapta fel a szél és csapódott a forgalomirányító jelzőlámpának, amelyet a lámpatestről a helyi önkormányzati tűzoltóknak kellett leszednie. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

SZ-SZ-B. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280