Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 25, 8:04

Megható, karácsony utáni történet Vásárosnaményból

  • Közzétéve Helyi hírek

Hogy mi jár a fejemben?.. ma még egész nap az a kisfiú jár az eszemben akit tegnap láttunk Vásárosnaményban a főtéren. Egy virágládán üldögélve csontig fagyva buszra várt.

kisfiuA fotó illusztráció! Forrás: youtube.com

Nekem először fel se tűnt, hogy közel másfél órán keresztül míg húgommal mi is ott várakoztunk, ott ült az a 12-13 évesnek látszó gyerek egyedül, egy kis reklám szatyorral a kezében. Többen is voltak körülötte akik szintén buszra vártak, gondoltam ott lehet valahol az anyukája is.

Jöttek szépen a buszok az utasok lassan elfogytak de a gyerek ott ült tovább. Húgom egyre sűrvebben pislogott arra felé és megjegyezte, hogy az a kisfiú már akkor is ott ült mikor mi ide jöttünk. Vajon mire vár hova akar menni.. Látszott, hogy minden porcikája reszket nagyon fázik szegény.

Észrevette hogy őt nézzük, róla beszélünk, lassan tétován felállt és megindult felénk. Bevallom első gondolatom az volt, hogy látta hogy cigizünk biztos cigit akar kérni, de tévedtem. Illedelmesen megkérdezte, hogy "meg tetszenének e tudni mondani, hogy mennyi az idő". Kicsit elszégyelltem magam.. olyan tisztelettudó volt, tiszta őszinte a tekintete, és ahogy ült a ládától és az abban lévő örökzöldtől vizes volt a nadrágja ülepe és a rövidke kabátja alól kilátszó pulóver alja. Legszívesebben ráadtam volna a kabátomat.

Miután meg mondtuk a pontos időt meg köszönte és megindult vissza a helyére. Utána szóltunk hogy melyik buszra vársz? A Beregsurányira - mondta..

Végre bejött a busz előttünk szállt fel akkor láttuk hogy a szatyor tele van gyógyszerrel...

 ...megfázástól való gyógyszerekkel!

Kiss Zoltánné

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280