Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 23, 20:53

Búvárképzés a tűzoltóknak Nyíregyházán

  • Közzétéve Helyi hírek

A már meglévő búvárismeretüket bővítik a nyíregyházi hivatásos tűzoltók a Kelet Magyarországi Speciális Mentő Egyesülettel együttműködve Nyíregyháza- Sóstón.

tuzolto buvar bereg 001

Szerdán délelőtt a merülés mellett a korlátozott látási viszonyok mellett a vízből mentést is gyakorolták a résztvevők. Több nyíregyházi hivatásos tűzoltó is rendelkezik évek óta mentőbúvár képesítéssel, így részt vehetnek vízben eltűnt személyek, vagy tárgyak keresésében, amelyben a megyei önkéntes mentőcsoportok is nagy szerepet vállalnak.

tuzolto buvar bereg 002

Volt már arra is példa, hogy vízbe hajtott gépjármű kiemelésénél kellett ezt a fajta készségüket érvényesíteniük, igaz, legutóbb gyakorlat formájában mutatták ezt be Vásárosnamény térségében. Szerdán délelőtt, Vincellér Tibor, a Kelet Magyarországi Speciális Mentő Egyesület elnökének a vezetésével, az elméleti képzést követően Nyíregyháza-Sóstón a strand területén gyakorolták a felszerelések használatát, a merülést és a korlátozott látási viszonyok mellett a vízben tájékozódást a tűzoltók.

tuzolto buvar bereg 003tuzolto buvar bereg 004tuzolto buvar bereg 005tuzolto buvar bereg 006tuzolto buvar bereg 007tuzolto buvar bereg 008tuzolto buvar bereg 009tuzolto buvar bereg 010tuzolto buvar bereg 011tuzolto buvar bereg 012

Tudósító: Dóka Imre tű. főhadnagy,Szabolcs MKI Fotó: Varga Dániel tű. zászlós, Nyíregyháza HTP

SZ-SZ-B. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280