Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 18, 16:44

Megérkezett az önzetlen emberek adománya a ''fázós kisfiú'' családjához.

  • Közzétéve Helyi hírek

A Magyar Vöröskereszt életében jelentős helyet foglal el a karitatív tevékenység: az adománygyűjtés, ennek eredményeként a rászorulók természetbeni adományokkal való támogatása. A Magyar Vöröskereszt elsősorban családokat, magánszemélyeket támogat, ahol minden esetben a rászorultság szempontjait vesszük figyelembe.

fazos kisfiu 101

Szervezetünk kapcsolatban áll az önkormányzatokkal, az iskolai vezetőkkel, szociális szakemberekkel, vöröskeresztes önkéntesekkel, ennek köszönhetően számos esetben nem is a segítségre szoruló keresi meg szervezetünket, hanem a „jelzőrendszeres kapcsolattartás" eredménye az, hogy tudtunk segíteni rászorulókon.

fazos kisfiu 102

Így történt ez a beregi „fázós kisfiú” esetében is, így jutottak el az adományok a Vöröskereszt közreműködésével a kisfiú családjához.

2017. január 6-án egy újságcikk jelent meg egy "fázós kisfiúról". A megjelent újságcikk hatására több magánszemély kereste fel a Vöröskereszt Vásárosnaményi Területi Szervezetét, és arra kértek bennünket, hogy segítsünk az adományokat eljuttatni a családhoz. Az adományozók nagylelkűségének köszönhetően 150 kg használt ruhaneműt, játékot, 5 kg gyümölcsöt, 15 kg tartós élelmiszert, 10000 Ft vásárlási utalványt és 120000 Ft készpénz adományt sikerült gyűjteni (melyből 100000 Ft külföldről érkezett) a család számára. Az édesanya kérésére a készpénzért tűzifát és háztartási cikkeket vásároltunk. A tűzifát önkéntesek ingyen felfűrészelték, hogy a családot ez a költség se terhelje.

fazos kisfiu 100

Az édesanya ezzel a pár gondolattal szeretné megköszönni a segítséget és a gondoskodást:

"Tisztelt Adományozók!

Nem tudom elmondani mennyire hálás vagyok Önöknek a nagylelkűségükért és jóságukért. Köszönetet szeretnék mondani, így ismeretlenül az önzetlenségükért. Nagyon sokat segítettek nekünk, könnyebbé tették az életünket a legnehezebb időben. Hálával gondolok Önökre. Megmutatták, hogy léteznek még önzetlen emberek. Soha nem tett még értünk ilyen nagy dolgot senki. Kívánok Önöknek továbbra erőt, egészséget az életben. Még egyszer nagyon köszönök mindent.”

Maradok ismeretlenül is tisztelőjük! - a „ fázós kisfiú” édesanyja"

Magyar Vöröskereszt Sz-Sz-B Megye - Vásárosnamény Területi Szervezete


KÜLÖN KÖSZÖNET ILLETI MEG AZOKAT A MAGÁNSZEMÉLYEKET, CIVIL SZERVEZETEKET, AKIK SZEMÉLYESEN JUTTATTÁK EL ADOMÁNYAIKAT A CSALÁDNAK! (szerkesztő)

fazos kisfiu 103fazos kisfiu 104

fazos kisfiu 070

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280