Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 24, 15:22

Megyénket is képviselték a tunyogmatolcsi fiatalok Budapesten

Január 28-án a TIKSZE színjátszó csoportja a II. Pajtaszínházi szemle keretében megyénket képviselve a Nemzeti Színházban lépett fel a Helén, s a tehén c. komédiával.

tiksze1TIKSZE Színjátszó-csoportja a Nemzeti Színházban Fotó - Kovácsné Demeter Tünde

Az előadást megtisztelte jelenlétével a mű szerzője, Kéri Ferenc is. Az áldozatos munka meghozta méltó eredményét, hiszen a fiatalok nagy sikerrel adták elő a darabot, mindezzel öregbítették településük és Szatmár hírnevét.

tiksze2TIKSZE Színjátszó csoportja a Nemzeti Színház Gobbi Hilda színpadán lépett fel Fotó - Kovácsné Demeter Tünde

– Színjátszó csoportunk a Tunyogmatolcsi Ifjúsági Kulturális és Szociális Egyesületen belül működik immár ötödik éve. Első fellépésünkre 2012-ben került sor. Eddigi munkánkat Zakor Ernőné segítette, a mostani felkészítőnk pedig Gál Natália színésznő volt. Mindemellett Tunyogmatolcs Község Önkormányzata is támogatja munkánkat. Az előadás után a szervezők, a Nemzeti Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. és a Magyar Teátrumi Társaság elismerő okleveleit, ajándékait vettük át. – újságolta Széles Szabolcs, a csoport vezetője.

tiksze3Kéri Ferenc - Helén, s a tehén, avagy gyalog, mint Balogh címü komédiát adta elő a TIKSZE Színjátszó csoportja. Fotó: Mikes Norbert

Kéri Ferenc: Helén, s a tehén, avagy gyalog, mint Balogh című komédia

Előadó: TIKSZE Színjátszó - csoportja.

Felkészítő: Gál Natália színművésznő.

Szereposztás:

Gazda - Kovács Zoltán

Gazdasszony - Kelemen Nikoletta

Helén, a lányuk - Kupor Kitti

Balogh Kálmán, kérő - Széles Szabolcs

Jóska, a kocsis - Kupor László

Balogh Kázmér, marhakereskedő - Mátyus Gergő

A történet rövid leírása:

A vidéki gazda lánya már "eladó sorban" van, de szépsége sokak számára megkérdőjelezhető. Persze Helén vágya is az, hogy valakihez férjhez tudjon menni, s a párválasztás nehézségeiben édesanyja segítségét kéri. Érkezik is a "kérő", aki rossz házba tér be, majd jön a vevő, aki a gazda eladó tehenét vásárolná meg, csak mindeközben a cselekményszálak összekuszálódnak, és a kérőből vevő lesz, míg a vevőből kérő..

Vajon ki marad "hoppon"? Hamarosan ez is kiderül...

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280