Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 24, 21:42

Elkészült a Beregi Bringások 2017-es túranaptára

  • Közzétéve Helyi hírek

Kedves Beregi Bringások! Szeretnénk megosztani veletek a 2017. évi kerékpáros túráinkat. Mint ahogy tavaly, idén is vasárnapra szeretnénk időzíteni őket.

beregi bringasok

Április - Kockásliliom túra (Márokpapi): A Bereg egyik védett természeti terültére látogatunk el, ahol megtekintjük a védett kockás kotuliliom virágzárát, mely hazánkban ritkaságnak számít.


Április 29 – május 1. (3nap) – Bereg vidék örökségtúra, csatlakozunk a Középkori Templomok Útja túrához -„Örökségtúra a történelmi Bereg felfedezésére.

Ezen a terülten ma két ország osztozik, egyik fele Magyarországon maradt, másik fele Ukrajna legmagyarabb vidéke lett. Kárpátalja a középkori templomok, a kastélyok, a várak és történelmi emlékhelyek paradicsoma.” A három napos túra alkalmával ezeket a történelmi beregi értékeket fogjuk végiglátogatni. (Útlevél szükséges a határátkeléshez)


Június - Kitekintés Szatmárba (Cégénydányád - Gyügye): A 2016-ban megújult Kende Kúria és tanösvényének megtekintése Cégénydányádon, majd látogatás Gyügyén az Europa-Nostra Díjas templomba.


Július 7. - Zoárd-napi kerékpártúra (Testvérvárosok találkozója.): Vásárosnamény romániai és szlovákiai testvérvárosaiból érkeznek kerékpárosok a Zoárd-napi Sokadalomba. Bringásaink a közeli városokban fogadják őket és közösen érkeznek a rendezvény megnyitójára.


Augusztus - Túristvándi, Szatmárcseke felfedezése: Szatmár két ikonikus műemlékét látogatjuk meg. Túristvándiban megtekintjük a XVIII. században épült, még működőképes vízimalmot. Látogatást teszünk Európa egyetlen kopjafás temetőjébe Szatmárcsekén és lerójuk kegyeletünket Kölcsey Ferenc sírjánál.


Szeptember - Kerékpártúra a nagydobosi Sütőtök Fesztiválra Vaja érintésével: Látogatást teszünk Vaján a Vay-Kastélyban, mely a Felső-Tisza vidék egyik legszebb reneszánsz stílusú épülete. Délután részt veszünk a Sütőtök Fesztiválon Nagyboboson, ahol megkóstoljuk a „tökös finomságokat”.


Folyamatosan tájékoztatni fogunk benneteket a pontos időpontokról és a részletes programokról itt:

https://www.facebook.com/beregibringasok/

 

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280