MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 29, 6:57

Faburkolatban utazott a cigaretta Sz.Sz.B. megyéből Angliába - kutya szagolta ki az autópálya pihenőjében

Feltehetően angol piacra szánták a 100 millió forint értékű adózatlan cigarettaszállítmányt, amelyet a NAV pénzügyi nyomozói egy kamion rakteréből bontottak ki. Orgazdaság miatt folyik a nyomozás.

cigi

A NAV Bevetési Igazgatósága járőrei az M3 autópálya Horti pihenőjénél állítottak meg egy magyar kamiont, amely az okmányok alapján előre gyártott asztalosipari terméket szállított Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből Angliába. A rakomány ellenőrzésekor a szolgálati kutya dohányterméket jelzett, ezért a kamiont a pénzügyőrök alaposan átvizsgálták. A raktérben 11 raklapon előre gyártott faburkolatokat találtak, amelyeket szétfeszítve, a bennük kialakított üregekben cigarettára bukkantak.

Az elkövetők a kamion elején és hátulján lévő raklapokra üres burkolatokat pakoltak, abban bízva, hogy az ellenőrzést végzőket megtévesztik. A cigaretta fedésére használt árut olyan gondossággal állították össze, hogy a pénzügyi nyomozóknak több napig tartott a rakomány szétszedése. Végül, összesen mintegy 90 ezer doboz adózás alól elvont cigaretta került elő.

cigi3

A hozzávetőleg 100 millió forint értékű cigarettát és a fedőárut, továbbá a jövedéki bírság biztosítása érdekében a kamiont is lefoglalták. Az ügyben a NAV Észak-Alföldi Bűnügyi Igazgatóságán, orgazdaság gyanúja miatt folyik nyomozás.

cigi1

cigi2cigi4

NAV Észak-alföldi Bűnügyi Igazgatósága

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280