Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 25, 15:40

Farsangoztak a gyerekek az Aranyosapáti Általános Iskolában

  • Közzétéve Helyi hírek

A február nem szólhatott másról az Általános Iskolában, mint a farsangról. A vízkereszttől Hamvazószerdáig, a nagyböjt időszakáig tartó időszakot hagyományosan vidám mulatságok, bálok, lakomák, népünnepélyek jellemzik. A farsang csúcspontja a karnevál, amely a mulatozás közepette valójában Télbúcsúztató is.

farsang2

Iskolánkban kicsik és nagyok mind-mind izgalommal telve, lelkesen készültek az ünnepségre. Idén a felsősök farsangját 2017. február 24-én tartottuk az iskolában. Már hetekkel ezelőtt megkezdődött a lázas készülődés: jelezek készítése, színpadi próbák, vers- és tánctanulás. A programok összeállításából, a rendezvény megszervezéséből jócskán kivették részüket a lelkes tanárok és a diákok. Délután két órára a vidám gyereksereg és az érdeklődő szülők, nagyszülők elfoglalták az iskola tornatermét. Ezzel kezdetét vette a farsangi ünnepség.

farsang1

A kiváló hangulatú délutánt Benkő Zsigmondné igazgatónő nyitotta meg Elsőként a gimnasztika gyakorlatokat mutattak be a gyerekek. Majd az osztályok produkciói következtek.

farsang5

Busójárás az 5.a, Felkészítő:Nagy János László. Vámpíros jelenet 5b, felkészítő:Izsákné Karámos Erika. Kán-kán 6.a, felkészítő:Pálfi Beáta. Az óvodában felejtett mikrofon paródiát a 6. b osztály adta elő. A műsort betanította:Pócsi Gabriella. A Jákob rabbi kalandjai című film ihlette a 7.a műsorszámát,a koreográfiát Dicső Zsoltné készítette. A 7.b osztály énekes-táncos bemutatóját láthatta a közönség., felkészítette a gyerekeket: Czombáné Orosz Katalin. A 8. a osztály fekete-fehér tánca Sitiné Pollák Margit műve volt. A 8. b osztály „ma-móka” tánca következett, a gyerekekkel együtt fellépett az osztályfőnök Sebestyén Zoltán is. Záró műsorszám ének és tánc volt.

Minden osztályközösség felkészült, és derekasan helyt is állt: ötletesebbnél ötletesebb produkciókkal kápráztatta el a közönséget Ezen a vidám délutánon gyerek és felnőtt egyaránt pompásan szórakozott, mindenki nagyon jól érezte magát. 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280