MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 28, 19:37

Évértékelő a Tűzoltószövetségnél

  • Közzétéve Helyi hírek

A létesítményi, önkéntes és önkormányzati tűzoltókkal kapcsolatban a szakmai segítség, a támogatás és az érdek-képviselet is megvalósult az előző esztendőben- számolt be a 2016. évben elvégzett feladatokról a 69 tagszervezettel rendelkező Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltószövetség.

IMG 7071

Az idén huszonöt éves szervezet nyíregyházi évértékelő értekezletén a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője is részt vett.

Három szervezettel bővült a taglétszáma a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltószövetségnek az elmúlt egy évben, így ma már 33 önkéntes tűzoltó egyesület, 4 önkormányzati, 20 létesítményi és 12 magán, vagy egyéni vállalkozás van a tagjaik között- emelte ki az évértékelő elején Dombrády László ny. tű. ezredes, a testület elnöke.

A Magyar Tűzoltószövetség egy átalakuláson ment keresztül a 2015-ös esztendőben, egyesült a létesítményi és önkormányzati tűzoltóságokkal, ez az integrációs folyamat 2016-ra is áthúzódott, az elnökségben a létesítményi tűzoltókat Sitku Csaba, míg az önkormányzatiakat Berzsán István képviseli.

Az önkéntes tűzoltó egyesületek közül tavaly 26 pályázott és nyert különböző forrásokat eszközökre és képzésekre összesen 19 millió forint értékben- emelte ki az elnök. Több rendezvényen is képviseltette magát a szövetség, így a lépcsőfutó és ifjúsági, valamint a mentőcsoportok versenyén, de a hagyományőrzésben, a tűzoltó emlékhely elnevezésében és a sportesemények támogatásában is részt vettek.

Véletlen egybeesés volt, hogy az idei önkéntes tűzoltó egyesületeknek kiírt pályázat a tűzoltószövetség évértékelőjével esett egybe, így az ezredes felhívta a figyelmet, hogy 2017-ben is minél több ilyen szervezet tudjon forrásokat nyerni eszközök beszerzésére, képzésekre, vagy szertár felújításokra.

Leskovics Zoltán tű. alezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági felügyelője kiemelte az önkéntes és önkormányzati tűzoltók munkáját, hiszen csak az önkéntesek az összes 2016-ban végrehajtott megyei vonulások 14, az önkormányzatiak pedig közel 50 százalékában jelen voltak, valamint az alezredes külön megköszönte a tavalyi évben a szatmári térségben bekövetkezett jégkár felszámolásánál nyújtott segítségüket.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltószövetség nemcsak jubileumi évfordulót ünnepel az idén, de a pénteki közgyűlésen az elnökséget is újraválasztották, miután a képviselők mandátuma lejárt. Dombrády László ny. tű. ezredest is újraválasztották az elnöki posztra.

Dóka Imre tű. főhadnagy
megyei szóvivő
SZ-SZ-B. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280