MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 28, 14:02

Obsitos fúvószenekar a Felső Tisza-völgyében

  • Közzétéve Helyi hírek

A Felső Tisza-völgye Információs Központot működtető falvak Kultúrájáért Alapítvány 2017. május 20 és 21-én ismét fogadja Aranyosapátiban Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház Obsitos Fúvószenekarát.

Obsitos

Az NKA támogatásával „Aranyosszigetre” érkező zenekar 2018-ban ünnepli megalakulásának 10. évfordulóját. A zenekar alapító tagjai a honvédség, határőrség, rendőrség, pénzügyőrség és a tűzoltóság nyugállományba vonult hivatásos fúvós zenészeiből alakult. Az elmúlt években több fiatal is csatlakozik hozzájuk. Céljuk népszerűsíteni, ápolni, átörökíteni a magyar fúvószenét, a katonazenei hagyományokat és nem utolsó sorban, hogy örömüket leljék a hangszeres játékban, és az együttzenélésben. A zenekar karmestere Fejes István ny. őrnagy.

Obsitos1

A zenekar hagyományteremtő céllal,  „Zene és hazaszeretet” hangversenysorozata keretében érkezik a Tisza-mentére. A zenekar 25 fővel működik, amelyhez az alapfeltételeket a Kispesti Munkásotthon Művelődési Háza biztosítja. Repertoárja sokrétű: a hagyományos katonazene mellett népdal-fogantatású fúvószenekari műveket, filmzenéket, opera- és operett részleteket, musicaleket és szólisztikus darabokat is játszanak.

Az alapítvány koncertajánlati felhívására érkezett igények alapján május 20-án 11 órakor Aranyosapátiban „Összefogás”, 19.00 órai kezdettel Tarpán „Emlékezés” címmel adnak szabadtéri hangversenyt.  Május 21-én 11 órakor a vásárosnaményi gyermeknap résztvevőit szórakoztatják „Vidámság című koncertjükkel. A misszió a „katonakultúrát” is ápoló Vámosatyán „Hagyományápolás” című előadással. 

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280