MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 29, 6:57

Új gépjármű-fecskendővel gazdagodott Mátészalka

  • Közzétéve Helyi hírek

A Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, Pogácsás Tibor április 28-án délelőtt tizenöt új tűzoltójárművet adott át a katasztrófavédelemnek, köztük egyet Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe, amelyet Varga Béla tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója vehetett át a központi ünnepségen.

 MG 8619

Az államtitkár tizennégy új, magyar gyártmányú HEROS-RÁBA AQUADUX-X 4000 típusú tűzoltójárművet és egy új, harminckét méter mentési magasságú, IVECO-Magirus magasból mentő járművet adott át a katasztrófavédelem területi szervei részére. Pogácsás Tibor elmondta, a magyar emberek jogos elvárása, hogy baj esetén minél hamarabb szakszerű segítséghez jussanak. Azzal, hogy a katasztrófavédelem gépparkja új, hazai gyártású, a kor kihívásainak megfelelő járművekkel egészül ki, az állampolgárok nagyobb biztonságban érezhetik magukat.

A HEROS-RÁBA AQUADUX-X 4000, vagyis a magyar gyártású tűzoltójármű magyar tűzoltójármű megtervezésekor kifejezetten a magyar viszonyokat és a magyar tűzoltók igényeit vették figyelembe. A jármű tűzoltási és műszaki mentési feladatokra is kiválóan alkalmazható. A most átadott gépjárműfecskendők közül egy a Mátészalkai Hivatásos Tűzoltóparancsnokságra kerül.

 MG 8862

 A fejlesztés az Európai Unió Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében valósult meg. A „tűzoltó gépjárműfecskendők rendszerbe állítása” elnevezésű projekt végére száznyolc autó áll rendszerbe a katasztrófavédelem területi szerveinél.

A projekt célkitűzése, hogy a tűzoltók minél hamarabb megérkezzenek a káreset helyszínére, így a lehető leghatékonyabban legyenek képesek beavatkozni. A projekt keretében rendelkezésre álló forrásból  beszerzett új járművek kevésbé terhelik a környezetet, mint elődeik.

SZ-SZ-B. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280