MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 28, 8:32

Szívvel lélekkel - budapesti zenészek ismerhették meg a beregi emberek önzetlenségét

  • Közzétéve Helyi hírek

Manapság ritkán adódik alkalom az őszinte segítőkészség megtapasztalására. Különösen jólesik ez akkor, amikor közvetetten – mások által is érzékelhetően – tapasztaljuk. A köszönet egyik formájaként adom közre a történetet.

aranyossziget

A hétvégén a budapesti székhelyű, de az ország több térségéből származó egykori katona, rendőr, tűzoltó, valamint vámos és pénzügyőr zenészből álló Obsitos Fúvószenekar a beregi falvakban koncertezett, amely során sokoldalúan megtapasztalhatta a térség lakóinak vendégszeretetetét.

A sikeres szombati programot követően a zenekart szállító busz meghibásodott, de néhány perc múlva már az újkezési kolléga jóvoltából szerelőaknán volt, sőt a hibás alkatrész helyett cseredarab is előkerült.

Mit tegyünk? Hogyan jutunk el a vásárosmanényi gyermeknap koncertjére?

Én el tudom vinni az együttest, de szállítási feladatom miatt nem tudok ott maradni – szólt az újkenézi buszvállalkozó, amellyel egy időre könnyítette a szervező gondját. Átkarokodás, majd kirakodás és máris kezdődhetett a koncert, miközben újabb két órával meghosszabbodott a busz javítására szánt idő. Sikeres program, taps, majd finom ebéd.

Megérkezett a hír: a busz nem tud még megmozdulni.

És lássunk csodát Aranyosapáti és Vámosatya polgármestere azonnal felajánlotta a kisbuszát, és az alapítvány környezetéből is három személygépkocsi állt menetkészen.

A megoldás azonban Vásárosnamény Város Polgármestere és a vitkai buszos Vállalkozó telefonbeszélgetése eredményezte, aki megszakítva vasárnap délutáni családi programját maga ült a volán mögé, így 15 perccel a  koncert tervezett időpontja előtt megérkeztünk Vámosatyára, újabb időt biztosítva ezzel a busz javításához.

Gondosan összeállított, hangulatos koncert, amely után első alkalommal hangzott fel a település utcáján menetelő zenészek előadásában katonainduló. Emelkedett hangulat, séta a gyűjteményekben, meglepetések a vámos és rendőr  kiállításon, majd finom étkek az asztalon. A szervezőt a település polgármestere nyugtatja: itt nem maradtok,  a szomszédból is átjönnek az önkormányzati buszok. … és…….és akkor jön a telefonhívás a busz vezetőjétő: hova kell mennem? A finom étek után alig töröltük ki tisztára a tányért – egész napi munkában megfáradtan – ott ült mellettünk a buszvezető.

2017. május 21-én, vasárnap az együttessel együtt megtapasztalhattuk a beregi emberek önzetlenségét. Az elköszönések során gyakran hangott fel: visszajövünk, énekkarommal jövök, ide szervezem alkotótáborunkat.  Köszönet érte.

Nick Ferenc

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280