MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 28, 19:07

Szinte lehetetlen házat, vagy telket vásárolni Tivadaron

Tivadarban nem hogy eladó ház, de még üres telek sincs, mert amelyiket el akarják adni, azt szinte azonnal meg is vásárolják – mondta el a Kelet-Magyarország napilap megkeresésére  Danó Sándor, a település polgármestere.

tivadarFotó: A tivadari strand főszezonban - Tiszavirágvendégház.hu

– A többi szatmár-beregi településsel ellentétben itt nemhogy csökken a lakosság létszáma, sokkal inkább növekszik. A közelmúltban négy család is hozzánk költözött Fehérgyarmatról, ugyanis a házak többségét elsősorban lakhatás céljára veszik a fiatal, gyermekes házasok, s nem üdülőnek. Távolabb élők ritkábban jönnek ide, nem igazán lehet messziről rendben tartani egy ingatlant.

Az üdülőterületen egyébként sok az eladó nyaraló, elsősorban az idősebb családok igyekeznek megszabadulni az egykor oly kedvelt pihenőhelytől. Évente 2-3 gazdára is talál, s többségében fiatalok érdeklődnek utánuk. Valamikor a szabadstrandunk miatt épült ki az üdülőterület, mert nem csak szép ez a partszakasz, de rendkívül biztonságos is, a vízminőség pedig kiváló.

Sajnos van néhány földre épült, elöregedett nyaralónk, háromnak püspökladányi a tulajdonosa, aki jó ha évente egyszer rájuk néz, még a környezetüket is mi kaszáljuk – mondta el Danó Sándor.

A teljes cikket elolvashatja itt: szon.hu

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280