Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 20, 6:43

PANYOLAFESZT - „mintha hazajönnél…”

  • Közzétéve Helyi hírek

„Tudom, hogy amikor beteszem a lábam ebbe a faluba, akkor csupa kedves, jó ember vesz itt körül.  Egy olyan világ van itt, amit az ember álmodik magának…. az hogy akinek a szemébe belenéz, az jót sugároz, akitől kér, az jószívű, aki ad az jószívű, aki fogad, barátságos… az hogy a Szamos, a Túr és a Tisza itt folyik és ennek köszönhetően az egész környék az maga a burjánzó paradicsom, az egy csodálatos dolog!” (Szalóki Ági, mint korábbi Panyolafeszt fellépő)

panyola fesztivál panyolafeszt 1

Minden év augusztusában van három nap, ami az ország keleti felében és csücskében élők életében csak Panyoláról szól. Mert Panyolát mindenki kedveli, szereti, a szó hallatán mosolyra húzódik szánk.

Ez az a falu, ahol megállt az idő, ez az a hely, ahol immáron 12. alkalommal kerül megrendezésre a PANYOLAFESZT. 12 esztendővel ezelőtt falunapot helyettesítő programként hívta életre a rendezvényt a település jelenlegi polgármestere, Muhari Zoltán vezetésével egy civilekből, lelkes fiatalokból álló csapat, akik szívügyükként tekintettek és tekintenek az apró falucska jelenére és jövőjére. Kezdeményezésük olyannyira sikeresnek bizonyult, hogy a fesztivál évről évre egyre több és egyre messzebbről érkező látogatót fogadott, fiatalok tértek, térnek vissza, és nem csupán fesztiválozni, hanem panyolai lakossá válva is. Mert ők, abba a világba vágynak, „amit az ember álmodik magának…”, ez a falucska pedig tárt karokkal fogadja az itt letelepülni vágyót.

panyola fesztivál panyolafeszt 2

Hol is találna az ember még egy olyan helyet a nagyvilágban, amelyet három folyónk, a Tisza, a Szamos és a Túr határol, ahol szabadon, töltésmentén terem a nagyanyáink korát idéző szilvalekvár és a világhírű panyolai pálinka alapanyaga, az igazi „nemtudom szilva”, ahol a kétkezi munka még büszkeséggel tölti el az embert, ahol nem szükséges biopiacokat látogatni, mert a kertbe lépve csemegézhetünk saját magunk által termesztett, éltető finomságainkból. Ez mind Panyola, ők már bizonyítottak, hogy így is lehet!

panyola fesztivál panyolafeszt 3

A megszokott igényes kulturális programokhoz idén új elemként a Helyi Értékek bemutatását tűztük ki célul, de nem csak öncélúan Panyola település helyi értékeit, hanem megyénkből meghívott 10 település is bemutathatja saját értéktárát. Erről augusztus 5- én eszmét is cserélünk. Szintén újdonság, hogy 0. nappal bővítettük ki a programot, hiszen az idelátogatók már csütörtökön elkezdik a település benépesítését.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk augusztus 3-5 – ig a Panyolafeszten!

„Szívből kívánom, hogy itt, hol e sorokat írom, egy pohárka Panyolai pálinkával a kezemben köszönthessem személyesen is: Isten hozta Panyolán!” (Muhari Zoltán, polgármester)

www.panyolafeszt.hu

www.facebook.com/panyolafesztofficial/

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280