Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 19, 12:36

Középpontban a napelemes rendszerek Mátészalkán

  • Közzétéve Helyi hírek

A napelemes rendszerek és a környezetében kialakuló tüzek oltásairól kezdődött képzés a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon. A témával kapcsolatosan csütörtök délelőtt a Mátészalkai Katasztrófavédelmi Kirendeltségen tartott előadást a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat.

napelem

Az ipari létesítmények, az intézmények után, már a lakóépületeknél is rohamos mértékben terjednek el a napelemes rendszerek, ráadásul Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is több helyen már napelem parkok jelentek meg. Bár ezzel a rendszerrel összefüggésben nem voltak jellemzőek a tűzesetek kialakulása, mégis időben készülnek fel a tűzoltók akár csak a környezetükben keletkező lángok oltására.

Így, a képzés keretében a napelemes rendszer sajátosságairól, a beavatkozás módozatairól és az oltóanyag használatáról tájékoztatta a résztvevőket Asztalos Sándor tű. százados, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat munkatársa.

A képzésben, első körben a Mátészalkai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság állománya vett részt, de az elkövetkező napokban a megye valamennyi hivatásos tűzoltói is elsajátítják ezen ismereteket.

Dóka Imre tű. főhadnagy, megyei szóvivő
SZ-SZ-B. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280