Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 17, 17:37

Zenés Áhítat 2017. A gyürei programsorozat következő vendége a Liszt Ferenc Vegyeskar

  • Közzétéve Helyi hírek

Az "Árokháty Béla támogatói kör" szeretettel meghívja Önt és kedves Családját a "Zenés Áhítat 2017. Programsorozat a leendő orgona javára"  jótékonysági koncert alkalmából 2017. szeptember 17-én /Vasárnap/ 10 órai kezdettel a Gyürei Református Templomban tartandó zenés áhítatra!

liszt

Vendégünk: a Liszt Ferenc Vegyeskar. A Kórus jelenlegi formájában 1965-ben alakult, Szabolcs-Sz.-B. megye egyik legrégebben működő kórusa. Tagja a Pedagóguskórusok Országos Társaságának, de tagjai közt nem csak pedagógusok találhatók. Az alapító karnagy Szarka László, akit Világi István, Molnár László, Tarczai Zoltán, Gebri József követett. 1985-től Iványi Tamás a kórus vezetője. 
A kórus jelenleg „Arany” minősítéssel rendelkezik, amit 2010-ben Nagykállóban a VI. Kállai kettős kórusversenyen ért el. 

"Az emberek túl sok falat építenek, és túl kevés hidat"  (Isaac Newton)

10 éves az Ars Sacra Fesztivál. Célja az európai kultúra zsidó-keresztény gyökereit, a kultúra mélyén nyugvó szakralitást a felszínre hozni, elősegítve a lelkek felemelkedését, és spirituális egységét, igaz, örök értékeket hirdetni a mai értékválsággal küzdő világban. Az Ars Sacra Fesztivál minden év szeptemberének harmadik hetében, az Európai Örökség Napjaihoz kapcsolódva, 9 napon át egyre több és színesebb művészeti programot kínál, a kultúra kimeríthetetlen tárházából.

"Hitünk szerint a Teremtő mindegyikünkben elvetette a hit magvát. Ha ezt tápláljuk, gondozzuk magunkban és másokban, kihajt, szárba szökken, kiterebélyesedik, virágot, gyümölcsöt hoz." 

Műsor: Genfi zsoltárok a magyar kórusirodalomban
  
A XX. század derekán az egyházi zenében jártas magyar zeneszerzők különböző nehézségi szintű feldolgozásokat készítettek a genfi zsoltárok dallamaira. 
A kórusirodalom jeles szerzői: Árokháty Béla, Gárdonyi Zoltán, Halmos László, Kodály Zoltán, Szokolay Sándor.

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280