Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 20, 6:43

Méz-Nap volt az Aranyosapáti Általános Iskolában

  • Közzétéve Helyi hírek

Mézes reggeli, mézkóstoltatás, előadások mézről és a méhek életéről, színes ismertető anyagok, rövidfilm a méz fogyasztásáról- elindítottuk a Méz projektünket. 2017. november 23-án Méz-Napot tartottunk az iskola tornatermében.

mez nap

„Méhek nélkül kipusztul az emberiség”
Ezek a szavak Albert Einsteintől származnak.

E jeles nap alkalmából az OMNE Bereg és Vidéke Vásárosnaményi Szervezetének Elnöke Kiss Ottó és Nagy Béláné titkár Asszony tartott rendkívüli tanórát a méztermelésről és a mézfogyasztás egészségünkre gyakorolt jótékony hatásáról, ahol a tanulóink tapasztalatot és tudást szereztek a méhek munkájáról és a méz hasznosságáról.

mez nap 1

A gyerekek a filmvetítés után játékos feladatsorokat oldottak meg a kapott információk alapján. Az 5.a, 8.b, és az 1.b osztály kapott ajándékba egy macis mézet a TOTÓ helyes kitöltéséért. Az előadás után a gyerekek különleges mézfajtákat is megkóstolhattak, többek között az akác, virág, napraforgó, Beregi vegyes biomézet.

Az Egyesület egy kis ajándékkal is kedveskedett a gyerekeknek. Ezúton is köszönjük a Méhészegyesületnek!

mez nap 2

Napjainkban egyre több problémát okoz a finomított cukrok túlzott fogyasztásból adódó elhízás, és cukorbetegség, ezért fontos faladatunk, hogy az egészséges táplálkozásra való nevelést minél korábban megkezdjük és ráirányítsuk a figyelmet a mézfogyasztás számos előnyére. A méhészek elsődlegesen mézet és egyéb méhészeti termékeket állítanak elő, de mezőgazdaság számára nélkülözhetetlen megporzással hozzájárul a mezőgazdaság egyéb ágainak jövedelmezőségéhez valamint a biológiai sokféleség és az ökológiai egyensúly fenntartásához.

mez nap 3

A Méz projekt szervezői: Pálfi Andrásné, Pálfi Beáta, Csermák-Vályi Nóra nevelők. Köszönjük ezt a tanulságos délelőttöt! Mindenkinek köszönjük a segítséget!

mez nap 4

mez nap 6

mez nap 7

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280