MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 28, 21:28

Tisza szentelés Vásárosnaményban

  • Közzétéve Helyi hírek

Ma is sokan voltunk a Szent Liturgián, majd utána egy lelkes kis közösséggel elindultunk, hogy megszenteljük a Tiszát.

tiszafotó©Magos Norbert

Vásárosnamény, mint a Bereg szíve a Tisza, a Szamos és a Kraszna folyók találkozásánál fekszik. Így adott a lehetőség, hogy a keleti egyház régi hagyományát megőrizve az éltető vizeket megszenteljük. A Tisza bárhol jár, mindig hallja a magyar szót! Ma pedig az imádság szelíd hangjának lehetett fültanúja a szőke, zavaros, vad,kanyargós jelzőkkel illetett folyónk.

tisza10fotó©Magos Norbert

Az itt élők és ide látogatók óvják és szeretik a Tiszát, mert a szépségében elmélyülő megfáradt lelkek itt egy kicsit mindig megpihenhetnek. Ismerjük szeszélyességét, hiszen egyszer szelíden kanyarog, máskor pedig felkelti erejét, mintha az ember a saját természetét látná benne visszatükröződni.

A szertartás végén a jelenlévőket a keresztcsókolást követően meghintettem szentel vízzel. Imádságainkban kértük, hogy a három folyó, mint gyönyörű turisztikai látványosság, legyen mindig az ide látogatóknak lelki felüdülésére! Ahonnan a veszélyeket elkerülve, magukat kipihenve térhetnek haza az emberek!

tisza6fotó©Magos Norbert

Vízkeresztkor a Mennyei Atya szózata így hangzik Krisztus Urunk felett: „Ez az én szeretett Fiam, őt hallgassátok!” Szülőként, amikor megállunk alvó gyermekünk ágyánál, átöleljük őket, vagy éppen büszkeséggel tekintünk rájuk életük mérföldköveinél, akkor magunkban mi is ezt suttogjuk: „ő az én szeretett fiam, szeretett lányom!” Az Isten maga a SZERETET!

tisza8fotó©Magos Norbert

Az Atya is szereti a Fiút és felajánlja Őt nekünk, mert minket is szeret! Krisztus az Atya ajánlott levele, aki szeretne megérkezni az emberi szívekhez, mint címzettekhez! Vedd át a felkínált lehetőséget és élj Vele! Köszönöm a helyiek és a vendégek jelenlétét, az együtt imádkozást, a meleg italt, a süteményeket és a fotókat!

Demkó István atya, a Vásárosnaményi Görögkatolikus Egyházközség parókusa

Fotók: Magos Norbert

tisza1tisza2tisza3tisza4tisza5tisza7tisza9

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280