Bejelentkezés
Frissítve: 2018 Oct 23, 18:42

Kisszekeresen vasárnap ismét polgármestert választanak

Időközi önkormányzati választást tartanak vasárnap a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisszekeresen, a polgármesteri tisztségért egy, míg a képviselői helyekért tizenegy jelölt indul - közölte Nagyszekeres, Kisszekeres, Zsarolyán és Nemesborzova községek körjegyzőségének vezetője hétfőn az MTI-vel.

kisszekeresfotó:google

Kovácsné Barabás Zsuzsanna jegyző elmondta, a voksolást azért kell megtartani az 550 lakosú községben, mert a képviselő-testület tavaly októberben feloszlatta magát.

Két éven belül ez a második önkormányzati választás Kisszekeresen: a települést eddig vezető Berki Balázst (független) 2016 decemberben szintén időközi voksoláson választották meg.

A polgármesteri székért a független Váradiné Vincze Szilvia egyedüliként indul, a négy képviselői helyre tizenegy jelölt pályázik: Huszti István, Nagy Zita, Demeter Csabáné, Tóth Jánosné, Huszti Marianna, Kóczé Ferenc, Nagy Barna Géza, Kovács Barnabásné, Vavrek Gábor, Balogh Csaba és Váradiné Vincze Szilvia egyaránt függetlenként méreti meg magát.

A község szavazásra jogosult 452 választópolgára vasárnap reggel hat és este hét óra között adhatja le voksát a község egyetlen szavazókörében.