MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 28, 8:32

Több elismerés, harminc év szolgálat

  • Közzétéve Helyi hírek

A hadnagyból lett ezredes, sokrétű, kiegyensúlyozott ember, aki magabiztosan irányítja szakterületét, szorgalmának és precizitásának köszönhetően számtalan elismerésben részesült Kuk János tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatóság Hatósági Szolgálatvezetője.

IMG 0424

Rakamaz, Debrecen és Nyíregyháza. Mindhárom hely meghatározó szerepet töltött be az ezredes eddigi életében, hiszen a Tisza parti településen töltötte gyerek kora egy részét, míg a hajdúsági megyeszékhelyen szerezte meg első szakmáját a vegyésztechnikusi végzettséget, miután a kémia mindig is érdeklődési körébe tartozott.

Első munkahelye a Szabolcs-Szatmár Megyei Élelmiszerellenőrző és Vegyvizsgáló Intézet volt, ahol frissen végzett vegyészként a termékvizsgálattal foglalkozott. Ezt követően behívták katonának, majd a Nehézipari Műszaki Egyetem Vegyipari Automatizálási Főiskolai Karára jelentkezett, ahol gyárszerelő-üzemmérnök szakon diplomázott, ami egyenes felvételt jelentett második munkahelyére a Kemecsei Állami Gazdaság nyírbogdányi részlegébe.

IMG 5535 u

A kémiai és műszaki végzettségét kamatoztatva pályázta meg a tiszti helyet egy újsághirdetés alapján a nyíregyházi tűzoltósághoz, ahol 1986 július elsején a megelőzési területen kezdte a pályáját, kiváló eredménnyel végezte el a Tűzoltó Tiszti átképzőt, szorgalmának köszönhetően 1999-ben Nyíregyháza város elismerését, az „Év tűzoltója” címet kapta meg.

Kuk János a beosztott állomány sikerét is fontosnak tartja, az Országos Tűzvédelmi Vetélkedőre több csapatot is felkészített,  1988-ban ebben a kategóriában az első helyet érték el, de számtalan egyéni megmértetésben is jelentős szerepet vállat, az országos versenyeken az elsők között végzett.

Azóta is, mindig nyitva áll az iroda ajtó, bárki, bármilyen tanáccsal, vagy kérdéssel érkezhet, legjobb tudása alapján segíti az alárendeltjeit.  2001 májusában lett alezredes, ekkor nevezték ki a Tűzmegelőzési Osztály vezetőjének, egyben a tűzoltó parancsnok-helyettesi teendőkkel is megbízták.

2012. április elsejétől a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Katasztrófavédelmi Hatósági Osztály vezetője. Szakmai sikeréhez a család is hozzájárult, felesége és két lánya is támogatja, hiszen a hatósági munka a határidők miatt nem mindig ad lehetőséget a felhőtlen kikapcsolódásra.

Ha teheti, utazással és kirándulással igyekszik feltöltődni a szorgos hétköznapok mellett, a napokban pedig a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetői állománya és a kollégái is köszöntötték az ötvenötödik születésnapján.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280