Nemzeti konz csaladok 1200x150

Bejelentkezés
Frissítve: 2018 Dec 13, 22:48

Szó sincs büntetésről - visszavonják 31 nagyari közfoglalkoztatott kéthavi bérét

  • Közzétéve Helyi hírek

Nagyar – Több országos híroldal arról számolt be a napokban, hogy hatmillió forintos bírságot róttak ki a nagyari önkormányzatra, mert közmunkásokkal pucoltatták a diót a helyi vállalatok számára. Az internetes portálok azt írták, a munkáról szerződést is kötöttek, a közmunkások azonban ezért nem kaptak fizetést, ellenben az önkormányzat 1,6 millió forintot keresett.

nagyar e1518085742980illusztráció

A legegyszerűbb, ha az elején kezdem: tavaly december 7-én kaptunk egy munkaügyi ellenőrzést, amikor is a közmunkások a művelődési házban diót pucoltak. Sok szatmári településen azok, akiket mezőgazdasági munkára vettek fel, télen nem tudnak dolgozni – így van ez Nagyaron is – mondta el Hadiné Guti Ibolya, a község polgármestere a Kelet Magarország napilapnak.

A Szatmárfruct Kft.-vel szerződtünk, akiknek nyáron az uborkát adjuk le, a munkáért 1,6 millió forintot kaptunk. Az ellenőrzés során bekérték a banki kivonatokat, amin nyomon követhető, hogy minden alkalommal a dió elszállítása után két nappal átutalták az önkormányzat számlájára a pénzt, tehát nem az én zsebemet tömködték tele. A híresztelésekkel ellentétben sem korábban, sem most nem büntetett meg minket az adóhatóság, ezt bizonyítani is tudjuk, mert lekérjük a köztartozással rendelkezők nyilvántartását, amin nem szereplünk – ellenkező esetben pályázni sem tudnánk semmire.

A megyei kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztályától kedden kerestek meg azzal, hogy visszavonják 31 nagyari közfoglalkoztatott kéthavi bérét. Ők azok, akik a két hónappal ezelőtti ellenőrzéskor a művelődési házban pucolták a diót. Ezt a pénzt az önkormányzat fogja kigazdálkodni, erre fordítjuk a keresett 1,6 millió forintot is. Csődbe nem jutunk, az emberek most is megkapták a fizetésüket – tette hozzá Hadiné Guti Ibolya.

KM-CsA

//forrás: szon.hu//

NMF MobFiz AUTOPALYA 700x700

Nemzeti konz csaladok 700x700