Nemzeti konz csaladok 1200x150

Bejelentkezés
Frissítve: 2018 Dec 11, 23:09

Ünnepélyes keretek között adták át az új, korszerű közvilágítást Gulácson

  • Közzétéve Helyi hírek

2017. szeptember 26-án indult el a közvilágítás-korszerűsítési projekt Gulácson, az új LED-es lámpákat kedden adták át a beregi község polgármesteri hivatalában.

gulacs1

A beruházás keretében 202 lámpát cseréltünk le modern LED-es fényforrásokra, aminek köszönhetően már az egész községet fénydiódás eszközök világítják meg; ez európai szinten sem gyakori. - mondta el Ujvári Judit Gulács polgármestere. - A korszerű technológiának köszönhetően mintegy 76 százalékkal csökken a település közvilágítási rendszerének energiafelhasználása, amivel évente 21 tonna szén-dioxid kibocsátása kerülhető el.

gulacs3

Mint elmondta - A fejlesztés ugyanakkor nem csak környezetvédelmi, hanem gazdaságossági szempontból is kimagaslóan eredményes: a fel nem használt energiából származó költségcsökkenés olyan mértékű, hogy a megtakarításokból fedezhetők a projekt költségei. Így a fejlesztés nemhogy nem jelent terhet az önkormányzati költségvetésnek, de 10 %-kal csökkenti azt.

gulacs2

Az ünnepélyes átadón megjelentek a környező települések polgármesterei, valamint Baracsi Endre a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés alelnöke. 

Az új, korszerű közvilágítást jelképesen a generálkivitelező PS Projekt Kft nevében Makra József adta át a Ujvári Juditnak, Gulács község polgármesterének.

 

NMF MobFiz AUTOPALYA 700x700

Nemzeti konz csaladok 700x700