Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 24, 15:22

A megépülő M34-es gyorsforgalmi útról tartottak tájékoztatót Aranyosapátiban

  • Közzétéve Helyi hírek

Az Aranyosapáti mellett elhaladó M34-es gyorsforgalmi útról tartottak tájékoztatót a szabolcsi község Polgármesteri Hivatalában.

aranyosapati

A tájékoztatón részt vett Kazsuk Csaba polgármester, valamint a tervezők részéről Gajdos István mérnök és Tibola Péter tervező.

A jelenlévő gazdák megismerhették térképek és helyrajzi számok alapján az út nyomvonalát, a kisajátításra kerülő területeket, valamint az úton keresztül tervezett felüljárókat, és egyéb műtárgyakat.

Az ismertetőnek része volt a helyi gazdák véleményeinek, kérdéseinek, felvetéseinek meghallgatása, amelyek alapján előtérbe kerültek a helyi sajátosságok miatt kialakuló problémák:

Aranyosapáti község a Tisza mellett hosszan, több kilométeren keresztül húzódik el, és a község határába csupán egy  felüljáró van betervezve Kisvárda felé a község Újkenéz felé eső oldalánál. Mivel a gyorsforgalmi út pár száz méterre megy el a község utolsó házaitól, a gazdák nagy részének probléma lesz, hogy a faluban lévő telephelyük és a gazdasági területük, szántójuk, gyümölcsösük között nem lesz átjáró. Így a gyürei oldalon lakó gazdák csak több kilométeres kerülővel juthatnak el a területeikhez. 

Aranyosapátiban problémaként merült még fel, hogy kevés a gyorsforgalmi útról lehajtó a tervezett szakaszon, a Vásárosnaményban lévő Ilki úti le-és felhajtó után legközelebb Jékénél lehet felhajtani a tervezett útra, ezért a környékbeli falvak lakosai főleg csupán a hátrányát érezhetik a községek mellett elhaladó gyorsforgalmi útnak.

A jelenlévő illetékesek a felvetett véleményeket feljegyezték, valamint elmondták, keresik a megoldásokat a problémák megoldására.

 

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280