MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 29, 6:57

Terepbejárással kezdődött szerdán a PET Kupa téli Tisza-ártér tisztítása

  • Közzétéve Helyi hírek

Tiszaszalkán jártak ma környezetvédelmi aktivisták, megnézték a korábban már feltárt, műanyag hulladéktól meglehetősen szennyezett területet a Tisza árterében.

Tisza Tiszaszalka pet kupaTisza-part Tiszaszalkánál 2018. február 21-én. fotó©Kump Edina

A terület nem ismeretlen a PET kupa nyári résztvevőinek, 2016-ban a kupa nulladik napján már gyűjtöttek aktivisták szemetet ezen a partszakaszon, akkor pár órás munkával egy teljes hajónyi szemetet szedtek össze.

Hankó Gergely aktivista a hulladékgyűjtés szervezője telefonon elmondta, közel fél tucat aktivista volt ma kint Tiszaszalkán azzal a céllal, hogy bejárják a megtisztítandó (petpalack mentesítendő) területet.

A csapat már a szálláshelyen várja a holnapi kezdést - mondta el Hankó Gergely - hogy még több emberrel kiegészülve elkezdjék megtisztítani a területet. A jelentkezések alapján elmondató, hogy hétvégére több mint 30 embert várunk.

Tisza Tiszaszalka pet kupa 1Területbejárás a Tisza töltésén Tiszaszalkánál fotó©Kump Edina

Tapasztalataink alapján annyi szemetet fogunk naponta összeszedni, hogy nem tudjuk majd közúton elvinni,mert a beregi talaj miatt messze kell az autókkal megállnunk a területtől. A probléma megoldásában segítségünkre lesz a Felső-Tisza-Vidéki Vízügyi Igazgatóság, akik hajóval fogják elszállítani az óriás zsákokban összegyűjtött műanyag hulladékot Vásárosnaményba, ahonnan a közel egy hetes akciónk végén válogatásra és újrahasznosításra Nyíregyházára kerül.

Fontos még elmondani, hogy "Téli Ártéri Erdőtakarítás" akciónk az Országos Vízügyi Igazgatóság és a Földművelésügyi Minisztérium segtségével jöhetett létre, köszönjük a támogatásukat! - mondta el Hankó Gergely

 

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280