Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 25, 14:27

Iskolában gyakorlatoztak a nyírbátori tűzoltók

  • Közzétéve Helyi hírek

Szerdán délelőtt szituációs begyakorló gyakorlatot tartottak az Nyírbátori Éltes Mátyás Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Gyermekotthon és Kollégium épületében a helyi- és a baktalórántházi hivatásos tűzoltók.

DSCF1035

A szituációra épülő gyakorlatot januárban helyismereti gyakorlat előzte meg, akkor mindhárom szolgálati csoport a helyi szakember segítségével megismerkedhetett az épület sajátosságaival, a közművek kizárási lehetőségeivel, valamint a vízvételi- és a veszélyforrásokkal. A szerdai szituációra épülő gyakorlaton a feltételezés szerint a létesítmény kollégiumának egyik társalgójában keletkezett tűz, a közművek kizárásáról a helyi szakember intézkedett, majd értesítette a tűzoltókat.

DSCF1027

A gyakorlat helyszínéül választott létesítményben a lényeges tűzoltást befolyásoló körülmény, hogy az épületben speciális helyzetben lévő tanulók is vannak, valamint kiemelt feladatként kell kezelni, a nagy mennyiségű füst eltávolítását is. A nyírbátori- és a baktalórántházi hivatásos tűzoltók szolgálatban lévő „C” csoportja tizenhét fővel vett részt az oktatási intézményben a gyakorlaton, akik életmentési csoportot alakítva vizsgálták át az épületrészt és közben több védő- és oltósugarat is szereltek.

DSCF1031

A beavatkozást Popovics János c. tű. alezredes, a Nyírbátori Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnok helyettese ellenőrizte.

DSCF1039

Tudósító: Dóka Imre tű. főhadnagy,Szabolcs MKI Fotó: Nyírbátor HTP

SZ-SZ-B. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280