Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 23, 17:52

Évet értékeltek a tűzoltók

  • Közzétéve Helyi hírek

Csütörtök délután tartotta a szabolcsi megyeszékhelyen évértékelő állománygyűlését a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság, amelyen a tűzoltósághoz tartozó önkormányzati, önkéntes és létesítményi tűzoltóságok parancsnokai is részt vettek.

DSCF0316

Toldi András tű. őrnagy, nyíregyházi tűzoltóparancsnok beszámolójával kezdődött a csütörtöki értékelő állománygyűlés. A parancsnok elmondta: a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság működési területére összesen 916 jelzés érkezett a tavalyi évben, ebből 526 tűzesetre, míg 390 alkalom pedig műszaki mentésre vonatkozott, de összességében 650 esetben kellett beavatkoznia az egységeknek.

DSCF0317

A közösségi szolgálattal kapcsolatban a 2014/2015-ös tanévben összesen 21 középiskolával kötöttek együttműködési megállapodást, Nyíregyháza mellett Demecserben, Nagykállóban és Újfehértón is teljesíthették szolgálatukat a diákok, a helyben lévő önkormányzati, vagy önkéntes tűzoltóságoknál. A parancsnok beszélt az önkéntes tűzoltó egyesületekről is, amelyekkel sikerült megállapodást kötniük, így kilencre emelkedett azon civil szervezetek száma, amelyek segítik a hivatásos, vagy önkormányzati tűzoltók munkáját a tűzoltósághoz tartozó 31 településen egy-egy beavatkozásnál.

DSCF0319

A munkával kapcsolatban is számos esetben részesültek elismerésben az állomány tagjai, de a sportsikerek sem maradtak el - tette hozzá a parancsnok, így a 2015. március elsején Tokajban megrendezett „Tavaszváró Kupa” elnevezésű regionális rendvédelmi kispályás labdarúgó tornán a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság csapata az első helyen végzett, de a megyei lépcsőfutó versenyen másodikak lettek, a Szatmárnémetiben megrendezett hasonló versenyről pedig a harmadik helyezéssel térhettek haza.

IMG 5787

A megyei szakmai versenyen a vezetői kategóriában az első helyezést, míg a gépjárművezetői kategóriában a harmadik helyezést érték el. A beszámolót Gerebenics Károly tű. alezredes, a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője megfelelőre értékelte, valamint meghatározta a 2016-os esztendőben elvégzendő feladatokat.

IMG 5790

Ezt követően az „Év tűzoltója” címet idén Nagy Mihály tű. főtörzsőrmester kapta, míg Dóka Imre tű. főhadnagy, megyei szóvivő, díszoklevelet vehetett át a Nyíregyháza Kasztrófavédelmi Kirendeltség és Nyíregyháza Hivatásos Tűzoltóparancsnokság 2015. évi munkájának hiteles tájékoztatásáért.

IMG 5790IMG 5793IMG 5795IMG 5798IMG 5802IMG 5805IMG 5806IMG 5814

Tudósító-fotó: Dóka Imre tű. főhadnagy, fotó: Szabolcs MKI, Kulcsár Zsolt tű. zászlós, Nyíregyháza HTP

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280