Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 23, 20:53

Közlekedési ismeretekben mérték össze tudásukat a Katasztrófavédelem munkatársai

  • Közzétéve Helyi hírek

Szerdán megyei közlekedésbiztonsági versenyt rendezett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Nyíregyházi Repülőtéren.

tuzolto kozlekedesi verseny 009

fotók©Dóka Imre tű. főhadnagy, Szabolcs MKI

A versenyen a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gépjárművezetői, illetve az ügyintézői rendszerben gépjárművet vezetők mérték össze KRESZ és gépjármű-vezetéstechnikai tudásukat.  

Elsőként elméletben kellett bizonyítani az indulóknak, a közlekedéssel kapcsolatos 20 kérdésre írásban kellett válaszolni, majd a gyakorlati feladat részeként bójákkal kijelölt pályán kellett végighaladniuk, ahol többek között szlalom, parkolás, akadályelkerülés és tolatás volt a feladat. A verseny célja a biztonságos vezetés iránti érdeklődés felkeltése, valamint a közlekedési balesetek számának csökkentése volt.

tuzolto kozlekedesi verseny 001

Az eredményhirdetésen Varga Béla tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója adta át az elismeréseket. A versenyen készenléti kategóriában a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság részéről a Varga Dániel tű. zászlós, Szabó Zsolt tű. főtörzsőrmester páros végzett az első helyen, míg az ügyintézői kategóriában a legeredményesebb az Oszlár Gábor tű. százados, Nyíregyháza HTP és Gyurkó Pál tű. törzsőrmester, Szabolcs MKI összetételű páros lett.

tuzolto kozlekedesi verseny 013

Dóka Imre tű. főhadnagy, megyei szóvivő
SZ-SZ-B. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

tuzolto kozlekedesi verseny 003

tuzolto kozlekedesi verseny 004

tuzolto kozlekedesi verseny 005

tuzolto kozlekedesi verseny 006

tuzolto kozlekedesi verseny 007

tuzolto kozlekedesi verseny 008

tuzolto kozlekedesi verseny 010

tuzolto kozlekedesi verseny 011

tuzolto kozlekedesi verseny 012

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280