Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 25, 8:04

Az újraélesztés alapjaival ismerkedtek Aranyosapátiban

  • Közzétéve Helyi hírek

Az újraélesztés alapjaival ismerkedtek a kicsik és a nagyok 2018.05.10-én. Oktatóbabákon sajátíthatták el az újraélesztési fogásokat az aranyosi gyerekek. A Vásárosnaményi Vöröskereszt elméleti és gyakorlati képzést tartott a diákok számára.

aa

Dékmár Henrietta, Balogh Veronika a stabil oldalfekvést mutatta a gyerekeknek. Ez azért is fontos, mert biztosítani lehet vele az eszméletlen sérült szabad lélegzését, hanyatt fekvő helyzetben ugyanis a nyelv hátra csúszhat és elzárhatja a légutakat. Ezzel a technikával akár egy 150 kilós embert is könnyedén lehet mozgatni.

aa1

Ezt és továbbá az újraélesztés során alkalmazható mellkas kompressziót vagyis a mellkas ritmikus nyomását is kipróbálhatták a gyerekek az előadások során. Balogh Veronika diák bemutatta a babákon az újraélesztést. Akár életet is menthet az, aki elsősegélyt tud nyújtani egy-egy hirtelen rosszullét esetén, ezért tartjuk fontosnak az Általános Iskola, hogy a megfelelő tudás birtokában a diákok merjenek segíteni ha erre szükség van.

aa2

Az előadás során mintegy 230 gyermek ismerhette meg az újraélesztés technikáját! Köszönjük a Vöröskeresztnek a délelőttöt!

Benkő Zsigmondné

aa3

aa4

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280