Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 23, 5:30

Biztonságunk őreit avatták Aranyosszigeten

  • Közzétéve Helyi hírek

A VIII. Magyar Világtalálkozó „Magyar Vidék Napja” értékteremtő eseményére Pappné Széles Timea (Ilk) énekkel hívta az anyaországi, határontúli és az emigrációból érkezett vendégeket. 

DSC 0043

 

 

A program kezdetén Rácz Endre (Sárrétudvari) és Szeőcs Bálint (Mátészalka) tanuló szavalatának tapsolhatott az ifjúsági tábor parkolójába összegyült közönség.

DSC 0133

A Felső Tisza Minőségi Védjegyek átadása és Kovács Lászlóné szavalatát követően Kocsis István görögkatolikus tisztelendő felszentelte a „nemzet otthonának” újabb szimbólumát az „Országzászlót”, amelyet a I. világháború befejezésének centenáriuma alkalmából állított a Falvak Kultúrájáért Alapítvány. A lelki készülődést a „Kézzelfogva testvéreinkkel” Sárrétudvari Alapítvány Népdalkörének dalcsokra fokozta.

DSC 0278

A kétszáz vendég és a félszáz beregi polgárőr – köztük a kárpátaljai Mezőkaszony és  Zápszony polgárőrségének vezetői – az árnyas fák oltalma alatt nézték az erős napsütésben derekasan helytálló „újoncokat”. A becsületes felkészülés és a sikeres vizsga után sokak számára soha nem látott ünnepélyes pillanatok következtek. A polgárőrök a nemzetrészek képviselői előtt tettek fogadalmat. Az esemény jelentőségét emelte, hogy a helyiek mellett más beregi település is fontosnak tartotta azt, hogy élve a nemzetegyesítő, ünnepélyes lehetőséggel, a példamutató térségi összefogással avassa polgárőreit.

DSC 0337

A polgárőröknek a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság vezetője, Tóth Attila r. alezredes gratulált és köszönte meg előzetesen térség biztonsága érdekében az önzetlen, partneri együttműködést. Aranyosapátiban harminc éve működő – az eseménnyel jubiláló – polgárőrség máig aktív alapítói az egyesület elnökétől, Dévai Tibortól vehettek át ajándéktárgyat.

DSC 0346

DSC 0146

DSC 0147

DSC 0327

DSC 0044

DSC 0307

DSC 0116

Forrás: Nick Ferenc

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280