MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 28, 8:32

Rangos elismerés kapott Panyola a Magyarországi Falumegújítási Díj pályázatán

  • Közzétéve Helyi hírek

Magyarországi Falumegújítási Díj pályázatán második helyezést ért el a hatszáz lelkes szatmári falu. A kitüntető címet pénteken veszik át a korábbi győztes településen, Nagypáliban. „A fenntartható falufejlesztés kiváló színvonalú megvalósításáért” díjkategóriába került Panyola, öt másik magyarországi településsel együtt, az Európai Falumegújítási és Vidékfejlesztési Munkaközösség hetedik alkalommal kiírt pályázatán.

farsang panyolafarsangolás Panyolán©Bodnár Zsolt

"Panyola megtalálta saját arcát, felépített egy brandet, amiben a helyi értékekre, s legfőképpen a szilvára alapoztunk." - Muhari Zoltán

A verseny kétévente azokra a falvakra és közösségekre fókuszál, ahol felismerték, hogy a harmadik évezred elején alapjaiban kell átalakítani a vidéki életteret, helyi tervekkel, ötletekkel állnak elő, s megtartják a vidéken élő népességet. A magyarországi pályázatnak az is célja, hogy kiválasszák azt a települést, amely leginkább méltó módon képviseli hazánkat az európai megmérettetésen is. A honi versengés a fenntartható, innovatív és hálózatba szerveződő településeket értékeli.

– Az elmúlt tíz év munkáját felölelő tanulmánnyal pályáztunk, a nemzetközi zsűri tagjai eljöttek Panyolára személyesen győződtek meg elért eredményeinkről – nyilatkozta Kelet Magyarország napilapnak Muhari Zoltán polgármester, aki hozzátette: – egy olyan úton járunk, amelyre a jövőben is alapozhatunk. Panyola megtalálta saját arcát, felépítettünk egy brandet, amiben a panyolai értékek: a szilva, a lekvár, a pálinka világhírűvé tette kis falunkat – mondta el Muhari Zoltán.

– Tovább fejlődhetünk adottságainkat kihasználva; csodálatos, érintetlen természeti tájainkon három folyó ölelésében a vízi turizmusban új lehetőség, hogy hamarosan megépülhet egy csónak- és pihenőház a Tisza partján. A kikötőtől a „tiszai csillagtúrán” 40 embert hajóztathatunk – mondta el örömmel a polgármester, aki szerint az idegenforgalom továbbra is erős lába lesz a településnek.

Az idén sem maradhat el a Panyolafeszt; a nyári zenei fesztivál egyrészt fontos bevételi forrást jelent, másrészt a leglátogatottabb, kiemelt hagyományőrző és gasztronómiai rendezvény.

Kelet Magyarország

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280