Nemzeti konz csaladok 1200x150

Bejelentkezés
Frissítve: 2018 Dec 11, 23:09

A környezettudatos viselkedésről

  • Közzétéve Helyi hírek

A „Sok kicsi sokra megy” tehetséggondozó program keretén belül (NTP-MTTD-17) május 22-én Bíró György környezetmérnök tartott előadás Unokáink öröksége – környezettudatos viselkedési attitűdök címmel a Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégiumban.

besi1

Az iskola egykori diákja nem először nyűgözte le érdekes, figyelemfelkeltő és gondolatébresztő előadásával a gimnázium hallgatóságát, hiszen még 1996-ban a Bessenyei Akadémia keretein belül adott átfogó képet a környezetvédelem és a reklám kapcsolatáról a fogyasztói társadalomban.

besi2

A mostani előadásából többek között kiderült: a környezettudatosság azt jelenti, tudomást veszünk a környező élővilágról, foglalkozunk a saját hatásunkkal a környezetünkre, és felelősen viselkedünk a környezetünk iránt. A felelősségvállalás pedig annak a felismerése, hogy adott helyzetben képesek vagyunk cselekedni a változás érdekében. Apró dolgokban könnyen belátható, hogy cselekedeteink visszahatnak a környezetünkre, de a nagy léptékű folyamatok esetén kevesen hiszik, hogy bármit is számít, amit ők tesznek. Valójában viszont az egyes emberek viselkedésén és a viselkedésének a változásán múlik az élővilág és a környezetünk jövője. Az előadás a környezetvédelemhez való egyéni hozzájárulások fontosságáról és lehetőségeiről szólt. Az interaktív előadás során a hallgatóság átfogó képet kapott a 21. század környezetvédelmi kihívásairól és globális problémáiról, majd egy szűkebb terület, a madárvédelem fontosságára is felhívta a figyelmet a MAVIR környezetvédelmi szakértője.

besi3

A jövőjüket műszaki vagy természettudományos pályán elképzelő diákjaink továbbtanulásukat segítő hasznos információkkal is gazdagodtak.

besi4

besi5

NMF MobFiz AUTOPALYA 700x700

Nemzeti konz csaladok 700x700