Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 19, 5:38

Gyereknap Tyukodon rengeteg sztárvendéggel

  • Közzétéve Helyi hírek

Június 8-án tartották Tyukodon a gyereknapot, ahová Csengerből, Csengerújfaluból, Porcsalmáról is érkeztek gyerekek az eseményre.  A csengeri rendőrök kutyás bemutatójával kezdődött meg a rendezvény.

20180608 105705

A diákok reggelit, majd délelőtt jégkrémet kaptak.  A különböző ügyességi versenyeken bemutatták legjobb tudásukat. Akiknek volt kedve körhintázhatott vagy légvárban ugrándozhatott. Mindezt ingyenesen volt biztosítva mindenki számára. A focisták nem csupán a pályán izzadtak le a mérkőzés hevében, hanem a kellemes napsütés is segítette az izzadást.

20180608 110154

A tyukodi tyúktojás dobáló versenyt is megtartották, mely régi hagyomány. Délben 500 adag ételt osztottak ki. Délután érkezett a színpadra a Retro Disco című műsor dívája, Elek Icu, aki megalapozta a hangulatot rockot, mulatóst is énekelt a közönségnek és személyesebbé téve a műsorát a közönség közé is lement a színpadról. Icu elmondta: „Nagyon izgultam, mint minden fellépésemen. De láttam a kedves arcokat és ez feloldotta a lámpalázam. Fantasztikus közönséggel találkoztam és a Házasságkötő terem egyenesen elvarázsolt.”

20180608 161909

A remek kezdés után Sihell Vanessza és Morvai Dani lépett fel a színpadon. Vanessza olyan jól érezte magát, hogy örömmel kóstolta meg a vattacukrot és a főttkukoricát is. A mulatós páros után a helyi Rezeda Népdalkör, majd a Porcsalmai harangjátékosok is bemutatkoztak.

A programon legalább 450 diák és 250 felnőtt volt jelen. A nap folyamán Gabal Awad Jack szórakoztatta a közönséget. Fél nyolc után aztán megtelt a színpad előtere fiatalokkal. Megérkezett Szabyest, akinek a biztonságát a tyukodi Polgárőrség védte. A tinédzserek sikítozásba törtek ki, amikor a fiatal sztár színpadra lépett és vele együtt énekelték a dalait.

20180608 165816

Rengeteg élménnyel zárult a tyukodi Térségi Gyereknap, ahol a táncból, a zenéből, a vidám játékokból sem volt hiány. Miután az est zárása megtörtént Czibere József polgármester megköszönte a szervezőknek a részvételt és a segítséget. A Közösségi Ház munkatársai Pálócziné Belényesi Enikő vezetésével egésznap talpaltak, hogy a vendégek jól érezzék magukat. Pongó Ottó tanárúr a vetélkedőket szervezte, míg Feka János a Roma Önkormányzat elnöke folyamatosan úton volt, hogy gördülékenyen zajlódjon nap. A kisebbség helyi vezetője elmondta: „Szép és egyben hosszú napot tudhatunk magunk mögött. Sokat dolgoztunk, kis hibák történetek, de köszönhetően a csapat összhangjának, mindent meg tudtunk oldani.” A szervezők között volt még az Emberi Hangon az Életért Egyesület is. akik lassan már otthonosan mozognak a faluban, mert számos közös programot szerveztek és bíznak benne, hogy továbbra is szervezni fognak.

20180608 175605

Akik pénteken Tyukodon jártak a jóidőn, a büfék kínálta csemegéken kívül talán olyan emlékekkel tértek haza, mely pár napig még beszédtéma marad. Tyukodnak fontosak a gyerekek támogatása így biztos lesz jövőre is ugyanilyen különleges és maradandóélményt adó program, mert e szatmári település mindig  felülmúlja a megrendezett eseményeit színvonalban.

Patak Gábor Gaba

20180608 165800

20180608 194222

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280