MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 29, 11:53

''Ne menj el mellette'' - településük múltjával ismerkedtek a mándoki iskolások

  • Közzétéve Helyi hírek

A Miniszterelnökség Társadalmi és Örökségvédelmi Ügyekért, valamint Kiemelt Kulturális Beruházásokért Felelős Helyettes Államtitkársága pályázatot hirdetett a Kulturális Örökség Európai Éve alkalmából általános és középiskolás diákok számára „NE MENJ EL MELLETTE!” címmel.

mandok ne menj el mellette

A Mándoki Általános Iskola 5.b osztályának tanulói, a helyi értékeket legjobban ismerő Nemes Tiborné Vonó Erika tanácsaira hallgatva a helyi Közösségi Házat jelölte meg a pályázatra jelentkezéskor. Jó hangulatban indult a közös munka, melynek során a diákok osztályfőnökük, Bodnárné Rabb Marianna segítségével kutatómunkát végeztek.

Az örökség témakörében tanórai foglalkozáson vettek részt. Ezt követően meglátogatták a Közösségi Házat, ahol Nemes Tiborné bemutatta az épület múltját, ezután diákjaink a helyi nyugdíjas klub tagjai segítségével interaktív foglakozásokon vehettek részt. 

Kiválóan megvalósult a korosztályok közötti együttműködés, a gyerekek szívesen és sokat kérdeztek, az idősek pedig türelmesen válaszoltak és meséltek településünk múltjával és hagyományaival kapcsolatosan. E tevékenységek dokumentálására készült egy kisfilm, melynek elkészítését Nemes Tibor tanár úr vállalta. 

mandok ne menj el mellette 1

Az elkészült filmet a Petőfi Sándor Művelődési Házban mutattuk be. A bemutatón az érdeklődő lakosokon kívül, részt vettek városunk vezetői és intézményvezetői, az iskola pedagógusai és diákjai, a helyi nyugdíjasklub tagjai.

A dokumentumfilm elérte célját: minden korosztályban sikert aratott, ráadásul a továbbiakban oktatási célra felhasználható:

 

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280