MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 29, 11:53

Intelligens védőkabátot fejlesztenek tűzoltók részére A Bánki Szakközépiskola diákjai

  • Közzétéve Helyi hírek

A napokban, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kőlaposi bázisán, a tűz mellett is tesztelték azt az okos tűzoltóruhát, amelyet a Bánki Donát Műszaki Szakközépiskola diákjai fejlesztenek ki, amely alkalmas a hőmérséklet és a pulzus mérése mellett, több veszélyes gáz jelenlétének kimutatására is.

IMG 5889

Zsigó Zsolt és diákjai, Nagy Enikő és Sivák Levente több ízben már a rendvédelmi szerveknek különböző ötletes fejlesztésekkel álltak elő, így sokaknak ismerősen csenghet a nevük. A mostani ötletükkel egy tűzoltókabátba épített érzékelők segítségével a káreseménytől távol, az érzékelők adatait feldolgozva egy szerverre jutatja, így elemezhető, hogy a beavatkozó állomány milyen körülmények között dolgozik.

IMG 5883

A napokban tálcatűz mellett tesztelték és finomították a prototípust, ahol Leskovics Zoltán tű. alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő is jelen volt. A megyei igazgatóság évek óta jó kapcsolatot ápol az oktatási intézménnyel, így a fiatalok az új ötletükkel a 25. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató versenyre ezzel a fejlesztésükkel neveztek.

IMG 5891IMG 5895IMG 5905

tudósító-fotó: Dóka Imre tű. főhadnagy, Szabolcs MKI

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280