MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 29, 6:57

A vadászat hozta össze a barátnőket

  • Közzétéve Helyi hírek

Játékos kedvében volt a kiszámíthatatlan sors, amikor úgy alakította az élet menetét, hogy ugyanarra a vadásztanfolyamra jelentkeztek a fehértói lányok. Igaz, Tóth Enikő Ófehértóról, Káplár Anita pedig Újfehértóról. A tanfolyamon aztán megismerkedtek a mindig vidám és mosolygós fiatalok, s barátnők lettek.

vadasTóth Enikő a kislányával, Annalénával és Káplár Anita- © Fotó: a szerző

A közelmúltban Baktalórántházán megrendezett megyei vadásznapon is egymás mellett ültek, az ifjú vadászok avatásán pedig csak azért nem láthattuk őket egymás mellett, mert a többiekkel szembe fordulva Anita mondta az eskü szövegét.

Az ünnepség után arról faggattam őket, miért is döntöttek a vadászat mellett, miért lettek Diána istennő követői.

– Édesapám és édesanyám is vadászik, így szinte természetes a számomra, hogy követem a családi hagyományokat. Gyakran elkísértem őket a vadászatokra, így egyáltalán nem ismeretlen számomra a vadászat világa. A kislányomat, a három esztendős Annalénát is igyekszem ránevelni a természet szeretetére, sokat kirándul velem vagy a nagyszülőkkel – mesélte Tóth Enikő, aki a vizsga megszerzése óta már terítékre hozott két őzbakot. Az egyiket Bátorliget, a másikat Ófehértó határában ejtette el, mégpedig sötétedéskor.

– Az őszi apróvadvadászat kimarad az életemből, ugyanis decemberben várom a második gyermekemet. Hogy utána mikor fogok először vadászni, még nem tudom, addig a két őzbak vadászatának élményével élek majd együtt.

Káplár Anita agrármérnöki végzettséggel rendelkezik. A munkája révén ismerkedett meg vadászokkal, a vadászat fontosságával, s eldöntötte: vadász szeretne lenni, leteszi a vadászvizsgát.

– A végzettségemből adódóan is fontos számomra a természetvédelem, fontos feladatnak érzem a vadgazdálkodást, a vadak védelmét: etetését és itatását. Kevés szabadidővel rendelkezem, de amikor csak tehetem, minden időm a természetben töltöm, mivel a természet nyugalma, a csend, a friss levegő jó lehetőség a pihenésre, a feltöltődésre. Számomra megfelelő kikapcsolódást nyújtó tevékenység. A vadászat nem csak egy hobbi, ez egy életforma. A családtagok és a barátok meghökkentek, amikor megtudták, hogy vadász szeretnék lenni, de már elfogadták ezt a tevékenységet – magyarázta Anita, akitől azt is megtudtuk, hogy Hajdúhadház határában már elejtett egy dúvadat: vaddisznót várt a lesen, azonban helyette egy róka érkezett – vesztére…

M. Magyar László/szon.hu 

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280