Nemzeti konz csaladok 1200x150

Bejelentkezés
Frissítve: 2018 Dec 15, 11:24

Tűzoltódaruval mentettek Vámosorosziban - katasztrófavédelmi hírek

  • Közzétéve Helyi hírek

Két személygépkocsi ütközött össze Vámosorosziban, az Új soron. Az egyik személygépkocsi az ütközést követően az útról lesodródott és egy gázvezetékre hajtott.

vamos9

A balesetben ketten sérültek meg. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók értesítették a gázszolgáltatót, a járműveket áramtalanították, tűzoltó daru segítségével a vezetékről a gépkocsit leemelték, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak. A gázvezeték nem sérült, így a fogyasztási helyeken a szolgáltatás zavartalan volt. 

Az útról lesodródott, fának ütközött és kigyulladt egy személygépkocsi szombat hajnalban a 3317-es úton, a 44-es és 45-ös kilométerek között, Nyíregyháza közelében. A balesetben ketten sérültek meg. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat, majd a helyszínelést követően, motoros láncfűrésszel a közúti forgalmat veszélyeztető, kidöntött fákat eltávolították. 

Kigyulladt egy harminc négyzetméteres istálló és egy melléképület is szombat délelőtt Nyírtelken, a Puskin utcában. A tulajdonosnak sikerült időben kiengednie az épületből a három lovat. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók az épületeket áramtalanították és három vízsugárral, valamint kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt.  

Villanyvezetékre szakadt egy nagyméretű fa ága szombat délelőtt Záhonyban, a Petőfi úton, ahol a vezeték leszakadt. A város hivatásos tűzoltói értesítették az áramszolgáltatót, majd motoros láncfűrész segítségével távolították el a faágat. Összesen három településen, több, mint 2000 fogyasztási helyen szünetelt a helyreállítás idején átmenetileg a szolgáltatás. 

Lahasadt faág akadályozta a közlekedést szombat délelőtt Nyíregyházán, a Család utcában, ahol a város hivatásos tűzoltói szüntették meg a forgalmi akadályt. Emellett a Csaló közben is hasonló eseménynél kellett a megyeszékhely tűzoltóinak beavatkozniuk, de a 41-es számú főúton, a 12-es kilométernél, Napkor közelében az úttestre borult fa eltávolítása adott feladatot a baktalórántházi hivatásos és a napkori önkéntes tűzoltóknak. Személyi sérülés egyik esetben sem történt. 

Két személygépkocsi ütközött össze szombat délután a 471-es számú főúton, a 70-es kilométernél, Nyírmeggyes és Mátészalka között. Az egyik jármű vezetője súlyos sérüléseket szenvedett, őt a mátészalkai hivatásos tűzoltók feszítő-vágó berendezés segítségével szabadították ki a roncsok közül. A másik járműben négyen utaztak, mindannyian könnyebb sérüléseket szenvedtek. A tűzoltók a járműveket áramtalanították, a súlyos sérült mentőhelikopterhez történő eljuttatásában segítettek, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak. 

Dóka Imre tű. főhadnagy
megyei szóvivő
SZ-SZ-B. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

NMF MobFiz AUTOPALYA 700x700

Nemzeti konz csaladok 700x700