Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 24, 7:12

A Jándi Szakgimnázium és Szakközépiskola 30 tanulója utazhat Milánóba

  • Közzétéve Helyi hírek

A jándi szakgimnázium és szakközépiskola sikeres pályázatának köszönhetően harminc diák utazik szakmai gyakorlatra Milánóba!

milan 1920x930

A Jándi Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulói két csoportban utaznak Olaszország második legnagyobb városába. Az első csoport szeptember 30-án indul, a második október 21-én.

A program, a TEMPUS Közalapítvány támogatásnak köszönhetően fedezi a tanulók minden költségét, beleértve az utazást, szállást, étkezést, teljes körű biztosítást, így anyagi háttértől függetlenül minden diákunk számára lehetőséget teremt az utazásra.

Az itthoni több hetes felkészülési program véget ért. A 30 egészségügyi szakmacsoportos (elsősorban gyakorló ápoló) tanuló, az észak-olaszországi ipar és design fellegvárában bizonyíthatja rátermettségét, szakmai tudását, fejlesztheti angol nyelvi ismereteit 3 héten át.

A tanulók a külföldön lehetővé vált szakmai képzés mellett megismerkedhetnek Milánó nevezetességeivel (- a milánói operaházzal, azaz a Teatro Alla Scalaval, - a gótikus stílusban épült csodálatos dómmal, a Santa Maria delle Grazie templommal,ahol Leonardo da Vinci „Az utolsó vacsora” című festménye is megtekinthető, - a dóm előtti téren található a mai bevásárló központok elődjével, a Galleria Vittorio Emanuele II-vel,), s mindezek mellett különböző szabadidős és kulturális programokon vehetnek részt.

Reméljük, hogy az itthoni elméleti és gyakorlati képzéssel megalapozva, a külföldön szerzett tapasztalatokkal „felvértezve”, egy sikeres szakmai vizsgát követően olyan képzett emberek kerülnek, illetve maradnak a munkaerő piacon, akik akár itthon, akár külföldön sikeresen megállják a helyüket.

Milánó készülj, megyünk! 

Jándi Szakgimnázium és Szakközépiskola

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280